Au obținut mii de voturi și vor fi puse în practică. Care...

Au obținut mii de voturi și vor fi puse în practică. Care sunt proiectele finanțate din bugetul participativ al CJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-763900837">

În premieră, Consiliul Județean Timiș a demarat, în acest an, bugetarea participativă, program în cadrul căruia Comisia de validare a declarat eligibile 16 proiecte din cele 69 înscrise de cetățeni sau organizații.

În perioada 5 – 21 iunie, timișenii au putut să voteze online unul dintre proiectele publicate pe platforma instituției, procedura de vot încheindu-se cu un total de 11.493 de voturi exprimate. Persoanele care au votat și-au asumat pe proprie răspundere că au domiciliul sau reședința în județul Timiș și că au votat o singură dată.

Valoarea estimată pentru un proiect propus a trebuit să se încadreze în suma maximă de 500.000 lei, proiectele eligibile urmând a fi finanțate până la concurența sumei prevăzute pentru bugetul participativ în anul 2021.

În baza criteriului celui mai mare număr de voturi au fost selectate două proiecte câștigătoare care, împreună, se încadrează în plafonul de 1 milion de lei alocați. Este vorba despre Pistă de biciclete Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata (4.538 voturi, sumă solicitată 500.000 lei) și Orășelul Siguranței – MINI-LUG (3.199 voturi, sumă solicitată 431.278 lei).

Acestea urmează să fie incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Timiș și implementate de aparatul de specialitate al instituției, cu sprijinul voluntar al echipei de inițiatori.

„Consiliul Județean Timiș își rezervă dreptul de a verifica exactitatea și corectitudinea datelor/informațiilor furnizate de către utilizatori și de a modifica proiectele în sensul adaptării din punct de vedere tehnic sau financiar”, au transmis reprezentanții CJT.

Rezultatul voturilor electronice exprimate și confirmate prin intermediul adresei de e-mail în această perioadă este următorul:

Pistă de biciclete Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata – 4.538 voturi

Orășelul Siguranței – MINI-LUG – 3.199 voturi

Adăpost de câini – 1.340 voturi

Timișul de Cinema – 524 voturi

Centru de tineret mobil cultural și verde – 389 voturi

Stație mijloc de transport în comuna Foeni și satele aparținătoare, Foeni și Cruceni – 233 voturi

Machetă feroviară – 219 voturi

Educație pentru viitor – 211 voturi

Expoziție de știință interactivă pentru copii între 6 și 14 ani – 209 voturi

Promovarea cicloturismului local din județul Timiș – 208 voturi

Deși nu ne vedeți, vom fi mereu aici! – 143 voturi

Coloana Memoriei – 106 voturi

Smart Timiș – Tehnologia schimbă Timișul – 76 voturi

Club de lectură – Timișul citește – 57 voturi

Legendele și poveștile Banatului – motor de promovare a turismului în județul Timiș – 36 voturi

Resurse moderne educaționale de sănătate adaptate unui public larg – 5 voturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.