Avansează extinderea Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara

Avansează extinderea Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

S-a mai făcut un pas în proiectul de extindere a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara.

A început ridicarea corpului A de clădire. Echipele de muncitori au izolat cuva și au turnat fundația construcției, iar acum se lucrează la armarea plăcii de la parter. Este „fixat fierul”, după care va urma turnarea betonului. În același timp, continuă lucrările la corpul B, care a fost deja ridicat.

În corpul A, care este legat printr-o pasarela de cealaltă construcție, vor fi amenajate 13 saloane cu două paturi și grup sanitar propriu, dar și mai multe spații medicale și administrative.

Corpul A are regimul de înălțime P+2. La parter va exista o sală de așteptare cu o recepție, o zonă destinată internării și externării pacienților și o zonă cu cabinete de investigații și tratament. Aici va fi amenajată, printre altele, o sală de tratament pentru bronhologia intervențională și un cabinet pentru anumite proceduri toracice minim invazive.

La etajul întâi vor fi amenajate mai multe saloane cu două paturi și grup sanitar propriu, dar și câteva spații medicale.


Etajul al doilea, care va fi retras, va include o sală de conferințe, o sală de curs și câteva grupuri sanitare.

Tot în corpul A de clădire va fi instalat și echipamentul de ecografie transbronșică destinat realizării de biopsii ganglionare, procedură ce înlocuiește intervenția chirurgicală la pacienții cu neoplazii pulmonare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.