Bega Blues Band revine în fața publicului cu un concert extraordinar

Bega Blues Band revine în fața publicului cu un concert extraordinar

0
DISTRIBUIȚI

Bega Blues Band, formația considerată drept cea mai longevivă trupă de jazz blues din România, revine în fața publicului cu un concert care va avea loc miercuri 16 iunie, de la ora 19, la Faber.

Activitatea trupei a început în 1983, atunci când regretatul Béla Kamocsa „Kamo” și Johnny Bota au decis să evolueze împreună la festivalul de jazz Braşov-Kronstadt. În 2019, în cadrul Galei Blues Jazz Kamo trupa a lansat discul „Miracles“. Piesele albumului sunt compuse de Johnny Bota, Mircea Bunea și Lucian Nagy, iar introducerea și spațiile dintre piese au fost realizate de Toni Kühn.

Născută în 7 noiembrie 1982 în Ghiroda, Maria Chioran, vocea trupei Bega Blues Band este absolventă a secţiei de canto clasic din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi a Facultăţii de jazz Richard Oschanitzky din cadrul Universităţii Tibiscus din Timişoara, Maria Chioran a urmat cursuri de măiestrie cu mai mulți artiști.


Încă din timpul facultăţii, Maria improviza cu fantezie pe teme de jazz, fiind una dintre puţinele cîntăreţe autohtone care stăpînesc scatul. Maria Chioran are la activ colaborări valoroase cu artişti de jazz: Eldad Tarmu, Henry The Skipper Franklin, Csaba Pusztai, Brian Torff, Tom Smith, Rick Condit, Tom Wolfe, Karen Gallinger, Paul de Castro, Gabriel Rosati, Puba Hromadka, István Gyárfás, Lucian Ban, Mat Maneri, Milcho Leviev, cu formaţiile ABRA şi Lucian Nagy Sextet.

Ceilalți membri ai trupei Bega Blues Band sunt Johnny Bota, Lucian Nagy, Mircea Bunea, Toni Kuhn și Szekeres Ferencz.

Prețul biletelor pentru acest concert este 50 lei, iar accesul se va face exclusiv pentru persoanele vaccinate complet (cu ambele doze și la minim 10 zile de la rapel) sau cu test RT-PCR efectuat în urmă cu maxim 72 ore sau test rapid Antigen efectuat în farmacie în urmă cu maxim 24 ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.