Cod galben de inundații pe râuri din patru județe

Cod galben de inundații pe râuri din patru județe

0
DISTRIBUIȚI

Hidrologii au redactat duminică mai multe avertizări de tipul cod galben de inundații valabile până la sfârșitul zilei în patru județe din Ardeal. Pe listă sunt râuri din județele Harghita, Covasna, Alba și Hunedoara.

Potrivit hidrologilor, codul galben va fi în vigoare până la ora 22.00 pe râurile din bazinele hidrografice Cormoș, în județele Harghita și Covasna, și Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Galda – amonte Gelmar, Arieș – bazin superior, în județul Alba.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele menționate”, scrie în avertizarea hidrologilor.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Vârghiș și Ampoi, avertizează specialiștii.

Cod galben este și în bazinul hidrografic Mureș, pe afluenții aferenți sectorului aval Gelmar – amonte Brănișca, în județul Hunedoara.


Avertizarea este în vigoare până la miezul nopții, iar pericolul cel mai mare este în bazinul superior Strei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.