Colterm contestă amenda de aproape 107 milioane de lei pentru certificatele CO2

Colterm contestă amenda de aproape 107 milioane de lei pentru certificatele CO2

0
DISTRIBUIȚI

Amenda uriașă încasată de către compania de termoficare pentru că nu a cumpărat certificatele verzi a fost contestată.

Colterm ar fi trebuit, conform legislației europene în vigoare, să achiziționeze certificate verzi în valoare de 45 de milioane de lei până la data de 30 aprilie, lucru care nu s-a întâmplat.


Ca atare, a fost amendată de Administrația Fondului de Mediu cu 106,9 milioane de lei.

Directorul societății a transmis, joi, că a făcut contestație pentru a nu plăti această sumă.

„Ca urmare a deciziei de impunere nr. 3/14/05.2021, prin care s-a stabilit în sarcina Companiei Locale de Termoficare COLTERM S.A. obligația fiscală în valoare de 106.863.467 lei, pentru nerestituirea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, am formulat o contestație la Administrația Fondului pentru Mediu. Acțiunea are ca obiect anularea deciziei menționate pentru motive de nelegalitate și nevaliditate a actului administrativ. În paralel, s-a formulat, în baza art. 278 din Codul de Procedură Fiscală, coroborat cu art. 14 din Legea nr. 554/2004, cerere de suspendare a executării deciziei de impunere, pentru a evita poprirea conturilor societății”, a transmis directorul general al Colterm, Petru Nenu.

Nenu i-a asigurat pe clienții Colterm că nu vor fi afectați în nici un fel de această situație, iar furnizarea serviciilor se va desfășura fără întreruperi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.