Concurs online pentru amatori și profesioniști: Music for your Soul

Concurs online pentru amatori și profesioniști: Music for your Soul

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Fusion of Arts din Lugoj, organizează cea de-a doua ediție a evenimentului online Music for your soul, înscrierile pentru acest concurs realizându-se până în data de 6 iunie. Competiția se desfășoară pe două secțiuni: pian (amatori și profesioniști) și canto muzică ușoară (amatori).

La secțiunea de amatori participă persoane de până la 25 de ani, înscrise la o formă oficială de studiu de tip Școala Populară de Artă, Centru Cultural, Palatul Copiilor, asociații, ONG-uri, școli private sau persoane individuale care studiază în regim privat. Categoria profesioniști este destinată doar elevilor școlilor de muzică în regim de stat, iar mai multe amănunte se găsesc aici.

Printre premiile oferite de organizatori se numără un masterclass cu Adelina Chivu, solista formației Soul Serenade. La prima participare a României în cadrul Festivalul European de Blues din Toulouse (European Blues Challenge) Soul Serenade cucerea locul II. Trupa a fost prezentă în cadrul renumitului festival „Blues Sur Seine” din Franța.

Un alt premiu masterclass este oferit de Cristiana Mihart, absolventă a Colegiului Naţional de Arte „Dinu Lipatti”. Începând din anul 2016, Cristiana Mihart este admisă ca doctorand în cadrul programului de cercetare al Școlii doctorale din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, având ca îndrumător pe prof.


univ. dr. Dana Borșan.

La formarea sa pianistică se adaugă cursuri de măiestrie alături de pianişti de renume ca: Brigitte Engerer (în cadrul Académie Internationale d’Eté de Nice – Franţa), Eric Heidsieck (la Conservatoire Royal de Musique din Bruxelles – Belgia), Dmitri Bashkirov și Peter Lang (în cadrul Academiei Internaţionale de vară a Universităţii Mozarteum din Salzburg – Austria), Diana Ketler și Petras Genuišas (în cadrul programului SoNoRo – Interferențe), Tamás Vesmás (la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti). În vara anului 2015 este invitată de pianistul și pedagogul Dominique Merlet să participe la cursurile elitistei Académie de Musique de Villecroze – Franţa. Susţine concerte cu orchestra în Bucureşti (pe scena Ateneului Român, în Sala Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică, la Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne), precum şi recitaluri pe scenele importante ale capitalei: Sala Mare şi Sala Mică a Ateneului Român, Muzeul Naţional „George Enescu”, Muzeul Municipiului București – Palatul Suţu, Parlamentul României, Palatul Cotroceni – Salonul Cerchez, Palatul Băncii Naţionale Române, Sala „Dalles”, Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar, Centrul Cultural al MAI, Aula Bibliotecii Central Universitare „Carol I”, Palatul Brâncovenesc Mogoșoaia – Sala Scoarțelor sau în Piaţa Festivalului „George Enescu”). Realizează înregistrări pentru Radiodifuziunea Română în Studioul „Mihail Jora” cu lucrări de Mozart, Brahms, Prokofiev şi Martinu, fiind de asemenea invitată să participe în cadrul a numeroase emisiuni radiofonice

Tot la capitolul premii, organizatorii vor oferi și o lucrare plastic realizată de Dorina Zah, absolventă a Facultății de Arte a Universității de Vest Timișoara și membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Portofoliul ei prezintă o vastă experiență profesională care include: – lucrări semnificative de artă religioasă in treisprezece biserici din România precum și participări internaționale: expoziție de grup Pescara, Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.