Dana Borteanu apare pe un colaj dedicat formației Metropol: „Mi-a lipsit foarte...

Dana Borteanu apare pe un colaj dedicat formației Metropol: „Mi-a lipsit foarte mult scena, și cea muzicală și cea teatrală“

0
DISTRIBUIȚI

Dana Borteanu este actriță a Teatrului German din Timișoara care este binecunoscută și în rândul melomanilor, colaborând de-a lungul timpului cu Ultimatum, Arca, Pro Musica, BlackJack, Reșița Rocks sau actuala ei trupă Scar. Recent, Dana a revenit în fața publicului în cadrul proiectului Rockul Carantinei, pe remake-ul colaj „Cântec simplu / Atunci e bine“ din discografia formației Metropol.

„Am urmărit debutul proiectului Rockul Carantinei și, la un moment dat i-am scris lui Doru Rocker Ionescu, pe care îl știu de-o mică veșnicie și mi-a fost super drag mereu, că mi-ar face plăcere să particip și eu cu partea vocală într-o viitoare piesă. Doru a fost de acord și, la un moment dat, după câtva timp, mi-a scris că s-a gândit la un remake Metropol pentru mine, doar că băieții (Doru și Gabi Pipai Andrieș) nu erau încă hotărâți ce piesă anume se va face. În cele din urmă ne-am oprit asupra celor două piese „Un cântec simplu” și „Atunci e bine”. Având în vedere că erau faine amândouă, a fost destul de firesc să fie „cuplate” 2 în 1. A mai trecut ceva timp, eu l-am tot bătut la cap pe Doru și iată, că la un moment dat, a sosit și negativul. A fost un cadou de început de martie 2021. Din nefericire, eu tocmai aveam covid în perioada aceea, după care a început carantina în Timișoara, deci a mai durat până am reușit să merg la Arad, la studioul JoyLiveSound, unde am imprimat vocile cu prietenul și toboșarul meu din trupa Scar, Sergiu Nădăban. Tot acolo am filmat și părțile de video pentru clip. Am fost cam contra cronometru, pentru că pe vremea aia trebuia să ajungem înapoi la Timișoara în timp util pentru carantina de noapte, care era încă în vigoare.

Cât am stat „musai” în casă, am repetat piesa, cât am putut de bine, având în vedere că stau la bloc și am vecini și mă știu că nu cânt tocmai în surdină, mai ales când îmi place ce fac. În cele din urmă, pe la jumătatea lunii aprilie, am putut să le trimit – în sfârșit – materialul băieților la București, să se poată apucă să pună toate elementele cap la cap. Am avut privilegiul de a colabora cu niște oameni și muzicieni foarte mișto și le mulțumesc pe această cale tuturor: Mike Vlahopol, Ionuț Micu, Marian Leușteanu, special guest star-ului Viranyi Attila și Doru Rocker Ionescu (greatest backing vocals ever) și echipei, fără de care acest proiect n-ar fi existat: Gabi Pipai Andrieș, Iulian Vrabete și, evident, minunatul cuplu Doru Rocker Ionescu și Mike Vlahopol, may they all rock on forever Abia aștept să-i cunosc personal pe toți și să cântăm live în concert“, spune Dana Borteanu.

Grupul orădean Metropol a fost fondat în 1968, în epoca beat, consacrându-l ca lider pe basistul Viranyi Attila.


În luna mai a anului 2018 legendara formație a susținut un concert memorabil în cadrul Zilelor Maghiare Bănățene, la Reflektor Venue, în cadrul căruia spectatorii au fost martorii unui recital plin de șarm, condimentat cu multe povești și câteva dintre hiturile formației care a revenit cu aceast[ ocazie după 38 de ani în recital în Timișoara!

În data de 7 iulie, la Quantic Club din București va avea loc un concert desfășurat sub genericul Retro Rock, proiectul tribut în care muzicieni din mai multe generaţii reînregistrează piese de rezistență din istoria muzicii românești, unde va cânta și Dana Borteanu.

În ceea ce privește activitatea ei cu trupa Scar, Dana ne-a mărturisit că așteaptă cu nerăbdare revenirea în fața publicului.

„Carantina mi-am petrecut-o încercând să mă gândesc mai puțin la ce nu pot face și mai mult la ce pot și îmi face plăcere să fac. Am scris mult, atât texte, cât și poezii sau idei, care la un moment dat ar putea deveni textele unor piese. Atunci când s-a putut (nu foarte des, ce-i drept), m-am întâlnit cu băieții din Scar la repetiție. Am ascultat foarte multă muzică, am descoperit piese și trupe noi și am redescoperit altele vechi și asta mi-a dat o energie foarte faină. Am avut timp pentru mine, timp să mă gândesc la foarte multe lucruri și să mă ocup de unele, pe care le-am neglijat, sau amânat de multă vreme. Mi-a lipsit foarte mult scena, și cea muzicală și cea teatrală și repetițiile cu trupa mea. Sper că activitatea cu Scar să continue cât mai curând, pentru că e o atmosferă foarte mișto în trupă, facem o muzică, despre care se poate spune că ne place tuturor și ne reprezintă. Scar înseamnă Sergiu Nădăban – tobe, Adrian Nițulescu – bass, Andi Jipa – chitară și Dana Borteanu – voce. Am început sezonul cu o mică pauză, pentru că Andi, mezinul nostru, mai are un pic de tras, fiind perioada de bac și admitere la facultate. Îi urez baftă multă! Dar îmi doresc și să începem să repetăm și să facem treabă, ca să ne putem prezenta cât mai curând și stimatului public.“, ne-a mărturisit Dana Borteanu.

Formația Scar

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.