Deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis, în scandalul alocațiilor: „Se tranzacționează viața...

Deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis, în scandalul alocațiilor: „Se tranzacționează viața românilor pe interese politice”

0
DISTRIBUIȚI

Liderul deputaților PSD, timișoreanul Alfred Simonis, susține că actuala guvernare nu dorește să ajute românii.

Social-democratul susține că în buget există bani pentru majorarea alocațiilor destinate copiilor, în anul 2021, dar aceștia ar urma să deservească clientela de partid și nu calitatea vieții minorilor din România.

„Oamenii aceștia tranzacționează viața românilor pe interese politice, în funcție de ce îi convine fiecărui partid din coaliție. În al doilea rând, practic noi am făcut o lege prin care de la  1 ianuarie 2021 trebuiau dublate alocațiile, Guvernul în care Cîțu era ministru al Finanțelor a stabilit că practic se vor mări alocațiile cu 20% de la 1 ianuarie și de la 1 iulie cu alți 20%, deci practic pe proiectul lor.


Cîțu era ministru al finanțelor, Cîțu trebuia să știe dacă poate să fie sau nu majorate aceste alocații”, a declarat deputatul la Antena 3.

Simonis mai spune că există bani pentru majorarea alocațiilor.

„Evident că bani sunt, dar ne-am învățat de la acest Guvern, ca fiecare măsură bună luată în sprijinul românilor și acum este vorba despre copiii români, să nu fie eficientă pentru ei, să nu și-o dorească și să își dorească ca aceste majorări să se aloce către clientela de partid”, a explicat Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, la Antena 3.

„Majorarea este în proiectul de buget, proiectul bugetului Cîțu, acești bani au fost prevăzuți de la începutul anului. Decizia de a nu majora este o măsură iresponsabilă care nu face decât să continue politica de dreapta făcută de PNL, PDL de a nu ajuta românii cu nimic”, a mai adăugat Simonis.

Alocaţiile copiilor nu vor mai fi majorate de luna viitoare, aşa cum se vorbea iniţial, după votul de marţi pe această lege.

Comisia de Muncă din Parlamentul României a respins amendamentul care prevedea creșterea alocațiilor începând cu luna următoare.

La votul de marţi, au fost opt voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”. Astfel, prin acest vot, s-a respins majorarea alocaţiilor cu 20% de la 1 iulie.

Acum, cel mai probabil, majorarea alocațiilor se va face din ianuarie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.