Distracție estivală, dar nu la mare. Ce stațiune este considerată a fi...

Distracție estivală, dar nu la mare. Ce stațiune este considerată a fi „perla” județului Hunedoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-412817539">

În ciuda vremii extrem de capricioase, sezonul estival a început, și până ajung să plece într-un concediu mai lung, mulți aleg să petreacă măcar câteva zile libere într-un loc aflat nu departe de casă, în locuri unde au parte de divertisment și destindere și pot, deopotrivă, să-și trateze unele afecțiuni.

Un Aqualand cu atmosferă de mare

După un an de pauză impus de pandemie, în care s-au făcut igienizări și mici amenajări, complexul Aqualand din Deva s-a redeschis cu puțină vreme în urmă pentru public, chiar dacă unele măsuri sanitare mai trebuie respectate. Amatorii de soare, apă și distracție din vestul țării  și nu numai se pot bucura aici de o mică vacanță sau măcar de un sfârșit de săptămână deconectant în complexul amenajat pentru toate vârstele și gusturile.

Parcul acvatic dispune de șapte bazine de înot de adâncimi și dimensiuni diferite, pentru copii și adulți, dintre care unul circular, în care ești purtat de curentul de apă, dar principala atracție este bazinul care, timp de zece minute într-o oră, crează atmosfera de mare, cu apa care se adâncește treptat și valurile de 70 de centimetri înălțime. Complexul mai pune la dispoziția vizitatorilor paturi cu jeturi de apă, bazine jacuzzi care oferă masaje reconfortante, tobogane pentru copii dar și unul care ocolește clădirea prin exterior, saună tunisiană, finlandeză ori saune infra-cer înstelat, meloterapie și aromoterapie, grotă salină, sală de forță și fitness, precum și un spațiu amenajat pentru plajă.

Programul de funcționare al parcului  este luni între orele 14,00 și 22,00, de marți până vineri între orele 9,00 și 22,00 iar sâmbăta și duminica între orele 10,00 și 22,00. Conducerea Aquaparc intenționează să reia cursurile de înot pentru copii și să organizeze petreceri tematice, destinate mai ales tinerilor.

„Perla” județului, cu ape termale prețuite din antichitate

În acest sezon estival s-a redeschis și complexul „Băile Daco-Romane” din stațiunea balneo-climaterică Geoagiu, cu cele patru bazine, dintre care unul pentru copii. Bazinul olimpic, singurul din întreaga țară cu apă termală pentru înotători de performanță, urmează să fie redeschis în luna iulie. Apele  termale, cunoscute și folosite încă din antichitate, sunt bogate în calcar, nu sunt radioactive și au numeroase proprietăți terapeutice pentru afecțiuni reumatologice, recuperare medicală sau afecțiuni post-traumatice periferice. Ștrandul este deschis în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 9,00 și 18,00.

Stațiunea, considerată a fi „perla” județului Hunedoara, se află la doar câțiva kilometri de orașul Geoagiu și reprezintă una din principalele atracții din timpul verii. Apele sunt cunoscute de pe vremea anticei Germisara și numeroasele descoperiri arheologice făcute la ruinele băilor daco-romane, precum și apeductele  construite pentru direcționarea apei, atestă prețuirea de care se bucurau apele termale în urmă cu două milenii. Abandonate după retragerea stăpânirii romane, ele au fost redescoperite la mijlocul secolului al XVI-lea și modernizate în cursul secolului trecut.

Surse foto: mesagerulhunedorean.ro, avantulliber.ro, glasul-hd.ro, gohunedoara.com, ideipentruvacanta.ro, wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.