Doar 50 de persoane s-au vaccinat la centrul mobil de la Pădurea...

Doar 50 de persoane s-au vaccinat la centrul mobil de la Pădurea Verde. Alții au venit doar pentru informații

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1063018048">

În cadrul campaniei „Vaccinează-te, protejează-i pe cei dragi” asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană, în cadrul programului de sănătate „Centrul Mobil de Medicină Comunitară Banat” a organizat, duminică, un centru mobil de imunizare la Pădurea Verde.

Format dintr-un ansamblu de trei corturi care asigurau circuitul necesar – înregistrare/triaj, vaccinare și post vaccinare – centrul mobil a fost realizat cu ajutorul Instituției Prefectului, ISU și DSP.

Procesul de vaccinare a fost realizat de echipa Centrului Mobil de Vaccinare Iulius Mall, condusă de medicul Ioana Maliță, fiind vaccinate, în aproximativ șase ore, 50 de persoane cu ser Pfizer BioNTec.

Voluntarii aduși de Asociația Logs, medicii rezidenți Abdi –Basset și Helo Faiz au asistat în procesul de vaccinare supervizând secțiunea de vaccinare a Centrului.

Pe lângă persoanele vaccinate, au fost consiliate aproximativ 20 de persoane de către voluntarii de la Crucea Roșie, filiala Timiș care au oferit informații despre procesul de vaccinare, tipurile de vaccin, perioadele de imunizare și au asistat persoanele doritoare în realizarea programării la vaccinare.

Voluntarii Asociației Tinerilor Romi din Timișoara au distribuit pliantele de informare asupra avantajelor vaccinării și de combatere a miturilor legate de aceasta realizate pe baza materialelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Mobilierul necesar efectuării vaccinării (fotoliu medical, chiuvetă mobilă, frigider, mese de lucru) au fost achiziționate prin donațiile comunității rome din Timișoara, în mod deosebit ale doamnei Aurica Cârpaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.