Doi pompieri timișeni, eroi în timpul liber după ce au fost martorii...

Doi pompieri timișeni, eroi în timpul liber după ce au fost martorii unor accidente grave

0
DISTRIBUIȚI

Deși participă lunar la zeci de intervenții, pompierii dau o mână de ajutor și în timpul liber ori de câte ori au ocazia.

Așa s-a întâmplat și duminică, în jurul orei 14:30, când plutonierul major Ionuț Ungureanu, subofițer în cadrul Stației de Pompieri Deta, aflându-se în tura liberă, se îndrepta cu mașina personală dinspre Beiuș spre Oradea.

La un moment dat, acesta a observat ca în fața lui s-a produs un accident rutier între o autoutilitară și o motocicletă. A apelat imediat numărul unic de urgență 112, anunțând evenimentul produs și oferind informații foarte importante colegilor din dispecerat.

„În același timp, acesta a alergat spre locul accidentului unde, cu profesionalism, împreună cu alți participanți la trafic, au reușit extragerea victimei de sub roțile din spate ale camionetei. Pompierul militar a oferit imediat victimei primul ajutor medical până la sosirea echipajelor de intervenție care, ulterior, l-au transportat cu un elicopter SMURD la UPU Oradea”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

De asemenea, în data de 25 mai, în vreme ce se afla în timpul liber, un alt angajat al ISU Timiș, plutonier adjutant Adrian Fora, din cadrul Stației de Pompieri Sânnicolau Mare, a observat un adolescent căzut pe trotuar, lângă o bicicletă.

„Văzând ca nimeni nu reacționează, am oprit imediat autoturismul și am fugit spre copil.


La prima vedere, era într-o stare destul de gravă. Era inconștient și sângera, dar respira. Am sunat repede la 112 și am cerut sa vină o ambulanță. I-am explicat dispecerului că sunt pompier și că îi acord primul ajutor victimei până la sosirea ambulanței”, a povestit Adrian.

Copilul a fost preluat de echipajul medical ajuns la fața locului și transportat la spital, unde a fost salvat.

„Pompierii salvează zilnic vieți, uneori chiar cu riscul vieții lor. Acest fapt se vede chiar și în viața lor de zi cu zi, nu doar la serviciu”, a transmis ISU Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.