Drumurile comunale și județene nu se pot moderniza prin PNRR. Soluția anunțată...

Drumurile comunale și județene nu se pot moderniza prin PNRR. Soluția anunțată de premier la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Localitățile ale căror drumuri nu au fost reabilitate au rămas în urmă, a afirmat, joi, la Timișoara, premierul României.

Florin Cîțu a spus că șoselele județene și comunale nu pot fi cuprinse spre finanțare în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), astfel că în curând va lansa un program special de investiții pentru aceste obiective.

„Nici în PNRR și nici pe fonduri europene nu putem să avem drumuri comunale, drumuri mici în localități și în comune, acestea nu au putut să fie incluse acolo.


Le-am cerut colegilor mei să facă o analiză. Aici avem o problemă fiindcă ştim foarte bine că acele localități unde nu s-a putut investi în drumuri județene şi comunale au rămas în urmă. Atunci când există infrastructură, vin şi celelalte investiții. Vom demara un program de investiții special pentru aceste drumuri. Vor avea prioritate acele localități unde există deja canalizare şi apă, dar nu putem să lăsăm în urmă comunitățile României, trebuie să dezvoltăm toată România. Structura acestui program o voi anunța în perioada următoare. Dar este un lucru foarte important și am vrut să îl anunț aici”, a declarat, joi, la Timișoara, premierul Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.