Expoziție inspirată din imaginarul science-fiction, la Timișoara

Expoziție inspirată din imaginarul science-fiction, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Casa cu iederă găzduiește în următoarele săptămâni expoziția personală a artistului Ilie Duță, „Nave aka Defense Shields”, care va avea vernisajul în 17 iunie, începând cu ora 18,00.

Într-un registru vizual desprins din imaginarul science-fiction, artistul propune o călătorie utopică în spațiu, alături de navele sale de transport, încărcate cu marfă prețioasă.


Momentul surprins este pregătirea pentru decolare. Structuri solide, geometrizate, ermetice, îmbracă protector faguri de albine fragilizate, ultimele de pe Terra, într-o încercare hazardată de a le salva de la dispariție. Un scenariu apocaliptic, care transpune plastic un semnal de alarmă.

Seria lucrărilor se înscrie într-un demers mai larg al artistului, preocupat de problemele de mediu și ecologie încă de la debutul său, astfel încât arta sa militează pentru o relație responsabilă a omului cu natura și pentru conștientizarea pericolului consumerismului, menit să înlăture iminența unui dezastru ecologic.

Expoziția va fi deschisă din 17 iunie până în 7 iulie, de luni până vineri, între orele 9,00 – 17,00 și va putea fi vizitată cu respectarea măsurilor și regulilor de acces în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.