Firma unui fost condamnat pentru sechestrări de persoane și tâlhărie în România...

Firma unui fost condamnat pentru sechestrări de persoane și tâlhărie în România și Italia, subcontractorul liberalului Dinulescu pentru lucrările de canalizare de la Urseni. Ce spun cei doi despre accidentul de muncă de ieri

2
DISTRIBUIȚI
Constantin Niciu (stânga), primarul Florin Bucur și Dumitru Dinulescu semnând contractul(dreapta)

Accidentul de muncă de ieri, din localitatea Urseni, când doi muncitori au fost acoperiți de pământ în timp ce săpau un șanț pentru canalizare, a scos la iveală o serie de conexiuni extrem de interesante. Contractul pentru această lucrare a fost semnat de Primăria Moșnița Nouă, condusă de liberalul Florin Bucur, cu firma Dinu Instal SRL a colegului său de partid Dumitru Dinulescu, care a avut numeroase contracte cu instituții publice. În 19 august 2019, pe pagina de Facebook a primăriei se anunța că ”în urma licitației, s-a semnat contractul de execuție pentru lucrări de „Extindere canalizare menajeră în localitatea Urseni, Comuna Moșnița Nouă” , cu S.C DINU INSTAL S.R.L. Valoarea contractului este de 3.963.506,88 lei, iar termenul de execuție lucrări este de 18 luni”.

Muncitorii care au fost prinși sub malul de pământ și care nu aveau niciun echipament de protecție asupra lor, fiind doar în pantaloni scurți și tricou, nu aparțineau firmei liberalului, ci unui subcontractor – SC Darcos Divers SRL din Lupeni, unde unic acționar este Constantin Niciu, un celebru infractor din Valea Jiului, care a fost eliberat condiționat, anul trecut, din închisoare. Niciu a fost şeful unei grupări de temut, numită ”Banda lui Ştucuţ”, formată din mai mulţi tineri din Valea Jiului, mai ales din localităţile Vulcan şi Lupeni, scrie adevărul.ro. A fugit în Italia, unde a comis noi infracțiuni, fiind condamnat la opt ani pentru tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, vătămare corporală, exploatarea prostituției cu violență. Niciu a fost condamnat în lipsă, în 2008, la 11 ani şi 6 luni de închisoare pentru tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal. A răpit doi bărbaţi pe care i-a tâlhărit. Pentru această pedeapsă a fost inclus, în 2013, de Scotland Yard pe lista celor mai căutaţi infractori din Marea Britanie, conform aceleiași surse. Interlopul a fost prins şi returnat în România la începutul anului 2016. Imediat după ce a fost adus în ţară, interlopul a solicitat rejudecarea dosarului pe motiv că nu a fost prezent la proces, fapt care s-a admis, iar apoi i s-a admis ca pedeapsa din Italia să fie executată în țară, fiind contopită cu condamnările din țară.


A fost eliberat condiționat în 2020 și imediat și-a deschis firma Darcos Divers SRL.

”Am fost condamnat și în România. Mi-am ispășit pedeapsa. În fond reabilitarea mea a fost cât se poate de plauzibilă. Am fost eliberat condiționat și din acel moment am întocmit o firmă. Lucrez de un an și ceva în canalizări. Ce ilegalități am făcut, ce am greșit față de stat, față de Codul Penal și de părțile vătămate mi-am plătit. Vă rog să nu denaturați lucrurile. Sunt o persoană reabilitată 100%. Se dovedește ceea ce fac și cum muncesc și cât de mult pot să mă zbat pentru a se dovedi  că merit această eliberare condiționată, faptul că regret și am plătit pentru ceea ce am făcut. Am plăti înzecit ce am făcut. Am greșit, nu pot să mă ascund de ce am greșit”, a declarat Niciu, astăzi, pentru PRESSALERT.ro.

Acesta susține că ”lucrăm de un an de zile, am făcut canalizări. Am făcut Urseni, am făcut Becicherec, nu au fost probleme de genul ăsta. Am săpat și la adâncimi foarte mari. Din cauza a neglijenței șefului de echipă. Le sunt puse la dispoziție panouri, casete. Nu știu ce s-a întâmplat de șeful de echipă nu le-a pus în practică”. Inspectorul de la ITM sosit, ieri, la fața locului a constatat că muncitorii nu aveau echipament de protecție și nu existau la locul incidentului echipamente pentru protecția malurilor de pământ.

Întrebat cum a ajuns să fie subcontractorul firmei liberalului Dumitru Dinulescu, Constantin Ticiu a explicat că ”am căutat pe site, am dat o probă de lucru, am  venit la dumnealor. Domnu Dinu nu avea de unde să știe, a fost scoasă la concurs, anul trecut, pentru niște lucrări pentru canalizare, iar noi am fost cei care am fost opriți de către societate. Nu am venit prin recomandare, nu am venit prin nimic. Asta  s-a întâmplat”.

Varianta lui Dinulescu este puțin diferită. După ce a susținut că ”ei m-au căutat pe mine, dar lucrez de vreun an de zile cu ei”, liberalul a nuanțat despre modul în care a aînceput colaborarea ”Știți cum l-am cunoscut? Eu am un consătean cu care am lucrat, Crețoiu îl cheamă. El a lucrat pentru mine că le-am dat niște lucrări mai micuțe, niște branșamente, niște racorduri. Pe urmă, el mi l-a prezentat pe ăsta, mi-a zis că e finul lui. Nici nu mi-a trecut prin cap, am eu atâtea pe cap, să-l verific cine e”.

Omul de afaceri spune că a aflat de incidentul petrecut aseară printr-un telefon. ”Nu știu ce au făcut că nici nu m-au anunțat că schimbă programul de lucru. Să știți că sunt niște oameni deosebiți, harnici, eu n-am lucrat niciodată cu o așa firmă serioasă. Sunt mineri majoritatea din Valea Jiului, îs toți din Lupeni. Probabil că din exces de zel nu au respectat. Eu le-am pus la dispoziție și sprijiniri și tot. Din punct de vedere al formalităților, al actelor, totul este perfect, cu protecția muncii. Ce au făcut ieri, s-au grăbit, nu-mi imaginez. Toți au avut numai cuvinte de laudă, cum s-au comportat în timpul execuției”, ne-a asigurat Dinulescu.

În acest timp, ITM Timiș și Poliția Timiș au declanșat investigații, iar muncitorul care a fost acoperit de pământ și resuscitat de cei de la SMURD este internat la secția ATI a Spitalului Județean Timișoara în stare gravă, dar stabilă, având mai multe fracturi.

2 COMENTARII

  1. Asa se scurg banii publici prin tot felul de subcontrcatori și firme fantomă. Se scot bani engro și ulterior firmele falimentează sau sunt vândute la străini.
    Este un dezastru în lucrări publice cu contracte încredințate direct la tot felul de bișnițari de bani publici , firme de partid de casa cum se spune.

    Și nimeni nu face nimic

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.