Flavia s-ar putea redeschide. Autoritățile timișene solicită reluarea activității piețelor de vechituri

Flavia s-ar putea redeschide. Autoritățile timișene solicită reluarea activității piețelor de vechituri

0
DISTRIBUIȚI

Activitatea târgurilor, bâlciurilor și talciocurilor, în categoria cărora se înscriu și piețele de vechituri, este în continuare suspendată la nivel național datorită stării de alertă, nefiind stabilită o rată de incidență pentru închiderea sau deschiderea lor.

Prefectul Zoltan Nemeth, alături de președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și primarul Dominic Fritz au trimis, joi, o adresă comună și au solicitat Guvernului României și Comitetului Național pentru Situații de Urgență să reanalizeze suspendarea activității piețelor de vechituri și să aibă în vedere fie ridicarea suspendării activității acestor târguri, bâlciuri și talciocuri, fie reglementarea suspendării activității acestora condiționat de depășirea unei anumite incidențe a cazurilor la nivel de localitate/județ.

„Am formulat această solicitare comună, deoarece considerăm că nu se mai justifică suspendarea activității acestor târguri, bâlciuri și talciocuri, în contextul relaxării restricțiilor din ultima perioadă, raportat la faptul că activitatea acestora se desfășoară în cele mai multe cazuri în spații deschise.


Aceste târguri au un rol economic important în comunitățile locale, astfel că sperăm că se vor putea deschide cât de curând. Astfel de piețe sunt, de exemplu, Piața Flavia și Piața Aurora în Timișoara, Piața Ocico din Lugoj, altături de alte piețe cu destinație similară”, a precizat prefectul Zoltan Nemeth.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.