A fost publicată licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova –...

A fost publicată licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj

0
DISTRIBUIȚI

Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj a fost publicată marți pe SICAP, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.


„Craiova – Lugoj: promisiune îndeplinită pentru Oltenia și Banat. Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj a fost publicată azi (marți – n.r.) pe SICAP”, a transmis Drulă.

Potrivit ministrului Transporturilor, lungimea estimată este de aproximativ 250km. „Licitația are la bază noul caiet de sarcini cu termene și plăți mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare. Profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcție de costuri și dificultatea terenului. Din contract va reieși un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, așa-numitul «preliminary design» (proiect tehnic preliminar), astfel încât o licitație design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovație și adaptare la tehnologia constructorului”, a detaliat ministrul Transporturilor.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.