Garda Națională de Mediu, descinderi la mai multe firme din Timiș. Ce...

Garda Națională de Mediu, descinderi la mai multe firme din Timiș. Ce au descoperit inspectorii

0
DISTRIBUIȚI

Comisari de la Garda de Mediu alături de jandarmi au descins miercuri și joi la diverse firme din Timiș pentru a vedea dacă respectă legislația de mediu.

Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, a precizat, vineri, că au fost efectuate 25 controale la operatori economici care desfășoară in principal activități de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz, precum și activități de extracție a agregatelor minerale, iazuri piscicole și stații de betoane.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale principale, în valoare totală de 1.523.000 lei și alte șapte sancțiuni complementare de suspendare a activității.

În acțiunea de control au fost implicate șapte echipe de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu din Mehedinţi, Gorj, Bihor şi de la Comisariatul General, alături de angajați de la Comisariatul Județean Timiş, cu sprijinul poliţiştilor şi jandarmilor timișoreni.

În mod special, inspectorii de la Mediu au vrut să vadă dacă după extragerea balastrului se îngroapă deșeuri periculoase, mare parte provenite din import.

După exploatarea unei balastiere rămâne loc numai bun de ocupat cu deșeuri periculoase, pe care nimeni altcineva nu le vrea, iar neutralizarea lor este extrem de scumpă. Aceasta este cea mai recentă practică apărută în țara noastră.

Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, a precizat că a fost suspendată activitatea la patru societăți balastiere și de dezmembrări auto.

„Vom reveni cu aceste acțiuni, vom face acțiuni fulger în Timiș. Mulțumim cetățenilor care au trimis sesizări. Multe acțiuni se datorează acestor sesizări.


Am făcut controale la balastiere, sunt unități care nu au autorizație de mediu, este inadmisibil, nici Garda de Mediu nu are un trecut superb legat de acțiunile din teren. Trebuiau verificate și de alte organe ale statului. Acestea sunt umplute necorespunzător. Avem un comerț liber la granița României aici, ceea ce crește riscul”, a declarat Octavian Berceanu.

Conform acestuia, în balastiere se aruncă vopseluri, uleiuri, lacuri, baterii.

„Este o oportunitate a acestei activități ilegale. Am descoperit patru balastiere cu nereguli, mai precis lipsa autorizației de mediu, li s-a suspendat activitatea. La fel și la societățile de dezmembrări auto. Sunt anumite piese care nu se distrug în mod natural, după ce iei de pe mașină ce e de comercializat, interiorul de exemplu trebuie să dispară”, a mai spus Berbeceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.