Grav accident de muncă în Timiș. Doi muncitori care lucrau la canalizarea...

Grav accident de muncă în Timiș. Doi muncitori care lucrau la canalizarea din Urseni, acoperiţi de pământ UPDATE 2 Ambele victime, transportate în viață la Urgențe VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Grav accident de muncă petrecut în această seară în centrul localităţii Urseni, de lângă Timişoara – un mal de pământ s-a răsturnat peste doi muncitori care lucrau la viitoarea canalizare. Aceştia săpau un şanţ, moment în care malul de pământ nisipos s-a prăbuşit peste ei.

Şanţul adânc de mai bine doi metri nu avea niciun fel de sistem de susţinere al celor două maluri de pământ. Localnicii au încercat să-i scoată pe cei doi, dar la faţa locului au sosit mai multe echipaje de intervenţie de la ISU Banat. Un echipaj de la SMURD l-a resuscitat pe primul muncitor, care a fost scos de sub malul de pământ, fiind transportat ulterior într-o ambulanţă de terapie intensivă mobilă.

În aceste momente echipele de intervenţie încearcă să-l scoată din pământ pe cel de-al doilea muncitor.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Și cel de-al doilea muncitor a fost scos de sub pământ, conștient, și urcat într-o ambulanță SMURD pentru îngrijiri medicale.


Un martor ocular povestește că era unul pe escavator și unul în groapă. Cel care era jos a rămas cu piciorul prins în nisip, cel de pe utilaj a coborât să-l ajute, acela fiind momentul când întreg malul de pământ s-a surpat peste ei.

UPDATE 2 „Am avut o intervenție ca urmare a surpării unei lucrări de excavație, cu doi muncitori prinși sub malul de pământ. S-a intervenit rapid cu echipamente specifice, au fost dizlocate forțe de la Detașamentele 1 și 2 Timișoara. Cele două persoane au fost extrase în timp optim, ambele în viață, și au fost preluate de către echipajele de prim ajutor și transportate la Urgențe. Una dintre victime a fost acoperită în totalitate de pământ, iar cealaltă victimă parțial. A fost o intervenție deosebit de grea, ținând cont de necesitatea unui timp rapid de intervenție pentru a putea salva victimele”, a declarat locotenent-colonel Ovidiu Oprean, din cadrul ISU Timiș.

La fața locului a venit și patronul firmei care se ocupă de lucrare, acesta spunând că nu înțelege de ce muncitorii nu au folosit elementele de siguranță pe care le aveau la dispoziție. La locul incidentului au ajuns și inspectorii ITM, care vor face verificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.