Incendiu de proporții în apropiere de Timișoara, la Frigoglass UPDATE 5 Incendiul...

Incendiu de proporții în apropiere de Timișoara, la Frigoglass UPDATE 5 Incendiul lichidat după mai bine de nouă ore FOTO și VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Un incendiu puternic a izbucnit în această seară la fabrica de frigidere Frigoglass, aflată la 20 de kilometri de Timișoara, imediat după Șag.

ISU Timiș a mobilizat, în primă fază, 12 echipaje la fața locului, însă ulterior și mai mulți pompieri au fost trimiși pentru a lupta cu flăcările.

În urmă cu câțiva ani, în aceeași zonă a ars o hală de producție a unei alte companii.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Conform primelor informații de la fața locului, ard toate secțiile fabricii, iar din timp în timp se aud explozii, incendiul de proporții emanând și o coloană imensă de fum. Traficul a fost blocat complet pe DN59, polițiștii oprind șoferii care vin dinspre Timișoara încă de la podul peste Timiș.

UPDATE 2 UPDATE Pentru a lupta cu focul au fost mobilizați atât pompieri aflați în tură liberă, cât și colegi din județele învecinate. „Pentru optimizarea misiunii de raspuns, ISU Timis a suplimentat echipajele operative cu pompierii aflati in turele libere.


Pentru localizarea și stingerea incendiului care se manifesta pe o suprafața de aproximativ 10.000mp, 37 de salvatori intervin cu 12 autospeciale de stingere și o ambulanta SMURD. În sprijinul pompierilor timișeni au fost dislocate forte și mijloace de intervenție de la ISU Arad și ISU Caraș-Severin. Din informațiile primite, nu ar fi persoane surprinse în incendiu”, a transmis ISU Timiș, comunicatul menționând, însă, că „misiunea este în dinamică”.

UPDATE 3 Conform unui paznic, care a remarcat primul focul, incendiul ar fi pornit din zona magaziei, în spatele halei, unde, printre altele, sunt lăsate la încărcat motostivuitoarele electrice utilizate în fabrica de frigidere. La ora 00.40, la aproximativ o oră și jumătate de la izbucnirea incendiului, focul se extindea în partea din spate a halei, spre șosea, auzindu-se din nou explozii.

UPDATE 4 La incendiu intervin și două autospeciale de stingere de la SVSU Parța și SVSU Șag. De asemenea, în sprijin au fost dislocate și o autospecială de la ISU Alba Iulia și o autospecială de la ISU Hunedoara. Pentru limitarea pericolului la locul intervenției, pompierii au scos în afara zonei afectate rezervoare cu substanțe periculoase.

„În jurul orei 23.00 am fost anunțați despre producerea unui incendiu la o hală a unui producător de aparate frigorifice. La locul intervenției s-au deplasat imediat 12 autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de lucru la înălțime și în jur de 60 de pompieri. Incendiul se manifestă cu ardere generalizată la întreaga hală. Pentru a înlătura orice pericol, pompierii au lucrat pentru scoaterea din zonă a mai multor substanțe cu pericol de explozie. În sprijinul echipajelor de pompieri din Timiș se vor deplasa în aceast seară și echipaje din cadrul ISU Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Alba Iulia. La nivelul inspectoratului a fost activată grupa operativă, comanda inspectoratului conduce intervenția în acest moment. La fața locului a fost dislocat și un echipaj CBRN, care va efectua măsurători pentru a preîntâmpina orice pericol de explozie”, a declarat Elena Megherea, purtător de cuvânt ISU Timiș.

UPDATE 5 Prefectul Zoltan Nemeth s-a deplasat și el la locul incendiului. „Avem un incendiu la o hală de producție vitrine frigorifice și depozitare, nu știm încă de la ce a pornit, urmează să se facă cercetări. Din fericire, din primele informații nu există victime omenești. Au fost chemați toți pompierii din liber la lucru. Mai mult, patru județe au trimis șase autospeciale. Pericolul este mare, având în vedere suprafața extinsă pe care se manifestă incendiul. Au fost sesizați și cei de la Garda de Mediu”, a spus prefectul de Timiș.

UPDATE 5 Incendiul a fost lichidat după mai bine de nouă ore de luptă cu focul. La fața locului, a rămas o mașină de intervenție pentru a supraveghea zona și interveni în cazul în care ar reizbucni incendiul de la vreun focar ascuns.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.