Inspectori sanitari și de la OPC vor verifica ștrandurile din Timiș

Inspectori sanitari și de la OPC vor verifica ștrandurile din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

În aceste zile cu temperaturi caniculare, mulți timișeni caută răcoarea la ștranduri sau în parcuri.

Din acest motiv, inspectori ai Direcției de Sănătate Publică Timiș, ai Direcției Sanitar-Veterinară Timiș și ai Oficiului pentru Protecția Consumatorilor vor efectua controale la piscinele, ștrandurile și parcurile din județul Timiș.

Direcția de Sănătate Publică Timiș va verifica, în perioada 1 iulie – 13 septembrie, punctele de îmbăiere din județ, ștrandurile și taberele școlare.

Flavius Cioca, directorul DSP Timiș, a precizat că se va evalua calitatea apei de îmbăiere în zonele naturale neamenajate, vor fi controlate zonele de îmbăiere naturale amenajate, se va verifica respectarea normelor de igienă la bazinele de înot, piscine și ștranduri și vor fi prelevate probe de apă.

De asemenea, și DSVSA va face controale în acest sezon estival.

„Pe măsură ce ștrandurile se deschid, vom merge săptămânal în control.


Verificăm tot ce ține de alimentația publică. Verificările vor continua pe toată perioada verii și sperăm să nu fie probleme. În anii trecuți, din fericire, nu am avut probleme legate de toxiinfecții alimentare”, a afirmat Flavius Nicoară, șeful DSVSA Timiș.

Oficiul pentru Protecția Consumatorilor Timiș vizează atât unitățile amintite, dar și debarcaderele sau activitatea din parcuri.

„În perioada următoare, OPC Timiș va efectua verificări la ștranduri, piscine, bazine de înot, unități de închiriere echipamente pentru agrement, debarcadere. Se vor controla condițiile de comercializare a alimentelor. Vom face controale în parcurile de distracție, destinate jocurilor copiilor, inclusiv în Parcul Copiilor din Timișoara. La nivel național, acțiunile tematice de control sunt programate în perioada 2 -31 august, dar noi vom demara începând cu 25 iunie verificări până la sfârșitul sezonului”, a declarat Mihaela Ignat, șeful OPC Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.