ITM Timiș verifică dacă angajatorii asigură protecţia lucrătorilor în perioadele caniculare. Ce...

ITM Timiș verifică dacă angajatorii asigură protecţia lucrătorilor în perioadele caniculare. Ce riscă cei care încalcă legea

1
DISTRIBUIȚI

Având în vedere temperaturile ridicate din această perioadă, ITM Timiș anunță că face controale pentru a vedea în ce măsură se asigură protecția muncitorilor.

„ITM Timiș solicită tuturor angajatorilor de pe piața muncii a județului să respecte prevederile O.U.G. nr.99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă”, se arată într-un comunicat al instituției.

Măsurile pentru asigurarea condiţiilor de microclimat la locul de muncă vor fi stabilite de angajator, împreună cu reprezentanţii sindicatelor sau, după caz, cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor.

Pentru asigurarea condiţiilor de microclimat la locul de muncă în instituţii şi în unităţi finanţate de la bugetul de stat şi extrabugetare măsurile vor fi stabilite de ordonatorii de credite, respectiv de conducătorii instituţiilor.

În perioadele cu temperaturi ridicate extreme, angajatorii trebuie sa asigure măsuri minimale, precum reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice; asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă; alternarea efortului dinamic cu cel static și alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

Potrivit ITM Timiș, pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor sunt necesare asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb; asigurarea echipamentului individual de protecţie și asigurarea de duşuri.

Angajatorii care nu pot asigura condițiile de mai sus trebuie să reducă durata zilei de lucru, eșalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00.

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de lucrul în condiţii de temperaturi extreme angajatorul trebuie să asigure examenul medical la angajare şi controlul medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicațiilor pentru muncă la temperaturi crescute sau scăzute.

De asemenea, angajatorul trebuie să asigure primul ajutor și transportul la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate.


De asemenea, trebuie redus programul pentru persoanele cu diferite boli, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme.

„În situația în care un angajator va proceda la întreruperea colectivă a lucrului, în caz de temperaturi extreme, contractele individuale de muncă ale salariaţilor se menţin, iar perioada de întrerupere constituie vechime în muncă. Este contravenție şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei încălcarea acestor prevederi. În consecință, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș va derula acţiuni de verificare privind modul în care angajatorii asigură protecţia lucrătorilor în perioadele în care se înregistrează temperaturi ridicate extreme”, au mai transmis reprezentanții instituției.

1 COMENTARIU

  1. deci practic itm-ul poate sa vina la mine in biroul climatizat si comod, sa imi primeasca firma amenda pentru ca nu sunt dusuri si ca nu a fost sparta ziua de lucru in orele lor aiuristice. un bun exemplu de reguli aberante care se vor aplica selectiv, nicidecum acolo unde chiar e nevoie de asa ceva. ma pis pe statul roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.