Jazz Updates inițiază campania „O pianină pentru Liceul de Muzică din Timișoara”

Jazz Updates inițiază campania „O pianină pentru Liceul de Muzică din Timișoara”

0
DISTRIBUIȚI

Jazz Updates, platforma de evenimente care începând din acest an organizează și festivalul Still Live, inițiază împreună cu Soundcreation o inedită campanie numită „O pianină pentru Liceul de Muzică”.

„Am început să improvizez la pian în adolescentă și cum nu aveam un pian acasă mă strecuram în chiliile de studiu de la Liceul de Muzică din Cluj Napoca, aflat la vremea aceea în Mănăstirea Franciscana din Piața Muzeului. Fiind în număr limitat îmi aduc aminte de competiția acerbă pentru a obține una din acele chilli de studiu cu pian. Îmi aduc aminte de fapt cat de mult îmi lipsea accesul la un instrument decent, un pian, o pianină. O situație care continuă, din pacate, și astăzi pentru mulți elevi si studenți din România. O pianina pentru Liceul de Muzică își propune sa schimbe ceva din toate acestea” spune pianistul Lucian Ban.

Veniturile din biletele vândute la festivalul Still Live vor fi donate în totalitate campaniei “O pianină pentru Liceul de Muzică”, iar donațiile suplimentare se pot face în contul Asociatiei Sound Update.

Pe parcursul zilelor de 5 și 6 iulie, Jazz Updates prezintă o serie de evenimente alături de celebrul clarinetist francez , pianistul newyorkez de origine română și trompetistul american , unul dintre cei mai importanți exponenți ai instrumentului in jazzul contemporan,.


Sub umbrela recitalurile vor fi urmate de conversatii cu muzicienii și invitații lor moderate de Andrei Tarnea, dialoguri ce-si propun sa investigheze jazz-ul si improvizatia ca practica culturala astazi si posibilitatea jazz-ului de a deveni un brand de regenerare culturala regionala.

Curatoriat de Jazz Updates si Lucian Ban ! este în același timp o celebrare a restartului cultural post pandemie și o dezbatere creativă a modalităților prin care comunitatea artistica si culturala din Timisoara poate sa meargă înainte în contextul Capitalei Europene a Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.