Timişul are până la urmă doi reprezentanţi în selecţionata de fotbal care...

Timişul are până la urmă doi reprezentanţi în selecţionata de fotbal care merge la Tokyo

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frf.ro

Pe lângă timişoreanul Marius Marin, căpitanul naţionalei de tineret, a fost inclus de urgenţă în lot şi Andrei Sîntean, atacantul lui Hermannstadt născut la Sânnicolau Mare. Acesta a fost selecţionat după ce George Puşcaş a fost nevoit să revină la Reading.

Antrenorul Mirel Rădoi a întâmpinat mari probleme în conturarea unui lot pentru Jocurile Olimpice, în condiţiile în care cluburile nu sunt obligate să accepte convocarea jucătorilor lor pentru competiţia din Japonia, care nu figurează in calendarul FIFA.


Astfel, deşi a fost anunţat un lot de 20 de jucători, format din tineri, acesta a suferit modificări de ultim moment. Pe lângă Puşcaş, nici fundaşul Denis Ciobotariu nu a mai fost lăsat de CFR Cluj în lotul pentru Japonia.

De situaţia lui Puşcaş a profitat Sîntean, jucător în vârstă de 22 de ani, care în sezonu trecut a marcat două goluri în Liga I pentru acum divizionara secundă FC Hermannstadt. El i se alătură astfel lui Marius Marin, căpitanul U21 care evoluează la Pisa, în Serie B. Ambii au crescut şi la ACS Poli, primul a fost şi la LPS Banatul iar al doilea a evoluat inclusiv pentru ASU Poli. JO 2020 de la Tokyo se desfăşoară între 23 iulie şi 8 august, competiţia fiind amânată anul trecut din cauza pandemiei.

Lotul olimpic e practic un lot U23, regulamentul permiţând însă şi prezenţa a trei jucători peste această limită.

Lotul convocat: 

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);
FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța);
MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia);
ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.