La Timișoara e mare nevoie de sânge din grupele 0 și A....

La Timișoara e mare nevoie de sânge din grupele 0 și A. Începe Luna Donatorului

0
DISTRIBUIȚI

Luni, 14 iunie, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara în parteneriat cu asociația ,,ACAS” lansează campania ,,Luna Donatorului”.

Începând de luni, fiecare zi a săptămânii este dedicată unei afecțiuni specifice care necesită transfuzii  sanguine.


Seria de evenimente, care vor avea loc în perioada următoare, are ca scop conștientizarea importanței donării de sânge si mai ales fidelizarea donatorilor.

Pentru realizarea obiectivului propus, partenerii asociației pun la dispoziție tuturor donatorilor cafea, fructe, dulciuri, autocolante, iar zilnic la tombolă se va extrage un  premiu. Premiile oferite sunt: bilete la teatru, tricouri, echipamente sportive.

Potrivit reprezentanților Centrului de Transfuzii din Timișoara, este nevoie urgentă de sânge din grupele 0 și A, dar orice donator este binevenit.

Programarea se poate face și online, pe site-ul donorium.ro, iar programul de donare este de luni până vineri, între orele 8:00 și 13:00.

Pot dona sânge și persoanele care au făcut vaccinul împotriva virusului SARS-CoV 2.

Potențialii donatori care s-au vaccinat cu Pfizer sau Moderna pot dona după șapte zile de la remiterea ultimei reacții adverse, sau la șapte zile de la vaccin ori rapel, dacă nu au prezentat nicio reacție adversă.

Cei vaccinați cu ser de la AstraZeneca sau Johnson & Johnson pot dona sânge la patru săptămâni de la vaccinare ori rapel, sau la patru săptămâni de la dispariția reacțiilor adverse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.