Liderul PSD respinge varianta de a susține un guvern minoritar PNL: „Nu...

Liderul PSD respinge varianta de a susține un guvern minoritar PNL: „Nu e o catastrofă să avem alegeri anticipate”

0
DISTRIBUIȚI

PSD nu va susține un guvern mioritar PNL, a spus astăzi, la Timișoara, Marcel Ciolacu: „Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România după 30 de ani, să avem și alegeri anticipate”.

„PSD este cel mai mare partid din România. Mai mult, a și câștigat alegerile. Mă vedeți pe mine, îl vedeți pe Paul Stănescu, pe Fredi (Alfred Simonis – n.r.), pe Sorin (Grindeanu – n.r.) că vom susține vreodată să rămână Raluca Turcan, să rămână dl.


Cîțu într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu. Când avem o Românie normală, așa a promis dl. Iohannis, și încalci spiritul Constituției și iei dreptul celor care au câștigat alegerile să facă propunerea de premier trebuie să-ți asumi și consecințele. Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România după 30 de ani, să avem și alegeri anticipate. Nu se întâmplă nimic. Oricum PNRR trebuie renegociat, oricum sunt o groază de OUG care trebuie aduse în Parlament și modificate… PSD nu e angrenat într-un joc politic care privește alt partid, pe noi ne interesează soarta românilor”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat dacă social-democrații ar putea susține un guvern minoritar PNL.

Referitor la viitorul președinte al PNL, Cioacu a spus că „oricare dintre ei câștigă (Ludovic Orban sau Florin Cîu – n.r.) este la fel de dăunător pentru România și fiecare și-a demonstrat capacitatea administrativă”.

Liderul PSD se arată încrezător în ceea ce privește moțiunea de cenzură. „Este pentru prima dată când are șanse o moțiune de cenzură la numai șase luni de la alegerile generale.Noi vrem să avem sprijin și de la partenerii sociali, este o nouă abordare a PSD. Moțiunea de cenzură nu o considerăm doar o luptă politică, ci și un instrument de dialog cu partenerii, să vedem unde s-a greșit. Credem că este o abordare corectă. Mă refer la sindicate, la IMM-uri, la patronate (…) Responsabilitatea noastră este să vedem ce-și doresc românii, nu ce ne dorim noi. Suntem pregătiți să preluăm o eventuală guvernare.”, a cnochis liderul social-democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.