Mandatul directorului general al Colterm, prelungit de un CA care funcționează ilegal

Mandatul directorului general al Colterm, prelungit de un CA care funcționează ilegal

0
DISTRIBUIȚI

 

Consiliul de Administrație al Colterm SA a decis, luni, să prelungească mandatul de director interimar al lui Petre Nenu cu două luni. Hotărârea a fost luată în condițiile în care în actualul CA al societății de termoficare mai sunt doar șase membri după ce Alexandru Jude a demisionat.


În aceste condiții, la o solicitare a Colterm SA, Oficiul Registrului Comerțului Timiș a decis, în 9 iunie, să amâne pronunțarea pe motiv că ” nu sunt respectate prevederile art.137 alin.1 din Legea 31/1990 republicată cu modificările și completările ulterioare (ca urmare a demisiei administratorului, numărul administratorilor devine par)”.

Chiar dacă în actuala formulă de șase membri, consiliul de administrație era în afara legii, acesta a decis, luni, prelungirea mandatului, în condițiile în care mâine are loc o ședință a adunării generale a acționarilor, iar mandatul lui Nenu nu expira până atunci. Contactat de PRESSALERT.ro, președintele CA de la Colterm, Cristian Mâțu a declarat că ”decizia s-a luat în unanimitate de voturi. Cele șapte (voturi, n.a) sunt la baraj. Este adevărat că legea nu defalcă când spune de număr impar. Pentru ședința de mâine, noi am solicitat AGA numirea unui alt membru în CA. Na, noi considerăm că a fost luată legal hotărârea”. În condițiile în care mandatul directorului general al Colterm SA a fost prelungit de un CA care funcționează ilegal există posibilitatea ca toate documentele semnate de acestea să poată fi contestate și anulate, ulterior.

Decizia vine în contextul în care același consiliu de administrație nu a convocat AGA pentru a se discuta problema achiziționării certificatelor de CO2, iar Colterm SA a primit o amendă de 106.893.467 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.