Mica Enciclopedie Rock, o carte de neratat pentru melomani, semnată de Constantin...

Mica Enciclopedie Rock, o carte de neratat pentru melomani, semnată de Constantin Borozan

0
DISTRIBUIȚI

Constantin Borozan lansează primul volum al cărții Mica Enciclopedie Rock, o lucrare care conform autorului ei curpinde 850 de pagini dedicate fenomenului muzicii. Prima lansare a cății care se anunță de neratat pentru melomani va avea loc sâmbătă 12 iunie la Bocșa, urmând ca pe viitor autorul să susțină un eveniment de lansare și la Timișoara.

„Mica enciclopedie Rock a fost dorită a se realiza acum circa 20 de ani când am descoperit un site american Allmusic.com, care deține informații de ultima oră referitor la orice trupă sau cântăreț. Am început să materializez această dorință acum patru ani. Sigur că la început nu m-am gândit să scriu o carte. Dar în 2019, prietenul meu DJ Colo (Ioan Dumitriu) m-a convins că merită acest demers. Prin alt prieten de-al meu Covasânțan Ioan (Coco) activist sportiv la Politehnica am ajuns la domnul rector de atunci Viorel Șerban, care de la prima întrevedere mi-a aprobat să am acces la editura Politehnica. A fost destul de dificil pentru că era un alt tip de carte decât ce publicau ei. A fost greu pentru că eu fac și corectura și că folosesc foarte mulți termeni specifici. Dar până în final am reușit ceea ce am visat. La acest moment a apărut volumul 1 care conține 850 de pagini ,203 formații și interpreți (litera A și B). La editură se mai găsesc volumele 2 și 3 aproximativ de aceleași dimensiuni (cca 850 pag/vol). Eu am mai terminat volumele 4 și 5, sunt la litera Q și sigur până la sfârșitul anului voi lansa toate volumele. Asta va însemna circa cinci mii de pagini de formații și interpreți din genul muzical pop/rock și nu numai“, ne-a declarat autorul cărții.

Constantin Borozan

Lansarea primului volum al acestei cărți va avea loc sâmbătă, 12 iunie, de la ora 19, pe scena în aer liber din parcul Pescăruș din Bocșa, și va cuprinde și câteva momente artistice cu un microrecital de harpă realizat de Rozalia Pataky și momente de dans modern cu Iulia Borozan și Vlad Borcheș.


Sesiunea va fi moderată de Dan Liuț, iar invitatul special al evenimentului va fi Ioan Dumitriu (DJ Colo), binecunoscutul DJ timișorean care trăiește de mai mulți ani în Statele Unite ale Americiii.

Pasiunea pentru muzică a lui Constantin Borozan s-a materializat încă din liceu, iar în timpul facultății a făcut parte din echipa discotecii 1MV din Timișoara, alături de DJ Colo. Mai multe amănunte inedite despre celebra discotecă timișoreană și cum se distrau tinerii în acele vremuri puteți citi aici.

„Una din marile mele pasiuni a fost muzica. În clasa a V-a am început cursurile de acordeon timp de doi ani. Cântam după note. Mai apoi în liceu am avut o formație cu care cântam în diferite situații. De asemenea, împreună cu colegii organizam tot felul de petreceri cu muzica momentului (The Beatles, The Rolling Stones etc). Am descoperit și twist-ul rock and roll etc. În facultate prin 1972 împreună cu prietenul și colegul de cameră Colo am ajutat la înființarea discotecii 1 MV. Mergem la dans pe la diferite cluburi din Timișoara. Trăgeam muzică de pe discuri pe magnetofon. Ca fapt divers, când făceam curățenie în cameră fiecare avea dreptul să pună muzica preferată. Am stat în gazdă cu celebrul Miși Farcaș, cu care m-am întâlnit la Bocșa, în anii ’70, cu Phoenix (cântau la un sfârșit de an la seral). În timpul facultății când veneam acasă cântam cu o trupă de prieteni (la chitară bas). Am avut tot cu acești prieteni un grup folk. Am fost la Păunescu la Antena vă aparține. Am avut și două apariții la TV. Mai târziu am avut cu copiii mei discotecă. Muzica a fost pentru mine a doua existență. Când lucrurile se colorau în negru venea culoarea albă, roșie, violetă …a muzicii. Am fost colecționar de viniluri. Fiul meu cel mic Bebe, mi-a moștenit pasiunea pentru muzică și este toboșar profesionist. Una din nepoatele mele, Iulia, este dansatoare la clubul Mystic din Reșița. Deci muzica înainte de toate….”, a spus Condtantin Borozan despre pasiunile lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.