Ministrul Transporturilor anunță că a fost deblocat integral proiectul „Centura Timișoara Sud”

Ministrul Transporturilor anunță că a fost deblocat integral proiectul „Centura Timișoara Sud”

0
DISTRIBUIȚI

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat astăzi că proiectul centurii de sud, aflat deja parțial în execuție, a fost deblocat în totalitate, după ce au fost emise autorizațiile aflate până acum în așteptare și a fost aprobată soluția tehnică pentru intersecția cu Drumul Boilor.

„O veste bună pentru județul Timiș, în general, și pentru Timișoara, în mod special: am deblocat integral lucrările la varianta de ocolire din sudul orașului, odată cu emiterea autorizației de construire pentru suprafețele de teren suplimentare.


Acest lucru era necesar și esențial pentru realizarea soluțiilor tehnice la intersecțiile modificate și pentru relocarea unor utilități, spre exemplu. Așa că mă aștept ca antreprenorul să crească mobilizarea în teren și, implicit, finalizarea lucrărilor în cursul anului viitor. Momentan, stadiul fizic este de peste 30%. Se lucrează la structuri, decopertări, terasamente, relocări de utilități. În privința intersecției cu Drumul Boilor, soluția tehnică a fost aprobată de Compania de drumuri și am primit undă verde pentru includerea acesteia în contract”, a transmis Drulă prin intermediul unui mesaj pe pagina sa de Facebook.

Conform ministrului, cei 25 de km ai Centurii Timișoara Sud cuprind, cinci intersecții, trei noduri rutiere, trei poduri, șapte pasaje și două parcări de scurtă durată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.