O nouă ediție a Festivalului Etniilor, la Muzeul Satului din Timișoara. Ce...

O nouă ediție a Festivalului Etniilor, la Muzeul Satului din Timișoara. Ce restricții vor fi la intrare

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Etniilor, unul din cele mai pitorești evenimente care evidențiază multiculturalitatea spațiului bănățean, este organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean și Arhiepiscopia Timișoarei, va avea loc în data de 6 iunie, începând cu ora 17,00, când zece formații de cântece și dansuri ale sârbilor, bulgarilor, germanilor, maghiarilor, slovacilor, țiganilor, evreilor, ucrainenilor și aromânilor vor reînvia atmosfera Banatului de altădată, în incinta muzeului satului, cu obiceiuri, costume, dansuri și jocuri specifice fiecărei etnii.

Vor participa ansamblurile folclorice „Edelweiss” din Deta (germani), „Necea” al asociației Cârlibana din Dudeștii Noi și Vasile Popa, solist al grupului „Vocea Pindului”, din partea aromânilor, „Bokréta” din Timișoara (maghiari), „Sveti George” din Stanciova (sârbi), „Huțulii din Banat” din Remetea și „Zoloți Druzi” din Știuca (ucraineni), „Palućenka” din Dudeștii Vechi (bulgari), ansamblul copiilor rromi din Măguri, corul evreiesc „Shalom” din Timișoara și „Sálašan” din Nădlac (slovaci).


Invitatul special al evenimentului este cunoscutul interpret Pera Todorovici și Tamburașii.

Cei prezenți vor putea vizita și o expoziție foto intitulată „Banatul – casa cu două pridvoare”, realizată în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei și Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina.

Intrarea este liberă, cu respectarea măsurilor de prevenție în vigoare la data desfășurării evenimentului, iar cei care nu reușesc să ajungă la spectacol, îl pot urmări pe Cultură Tradițională – CCAJ Timiș | Facebook.

Organizatorii au transmis că „în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr 580 din mai 2021, vor avea acces la spectacol persoanele care au fost vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau persoanele care pot face dovada unor rezultate negative ale unor teste RT-PCR sau antigen rapid, nu mai vechi de 72 de ore, respectiv 24 de ore. Pot asista de asemenea la spectacol cei care care au fost infectați cu SARS-COV-2 și se află între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării. Spectatorii trebuie să facă dovada acestor situații prin prezentarea documentelor pe hârtie sau suport electronic. Spectatorii vor trebui să poartă mască de protecție și să păstreze distanța regulamentară unii față de ceilalți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.