Opt migranți prinși de polițiștii de frontieră după ce au traversat Dunărea...

Opt migranți prinși de polițiștii de frontieră după ce au traversat Dunărea din Serbia în România cu o barcă gonflabilă

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră de la Moldova Veche – I.T.P.F. Timişoara au depistat opt migranți din Egipt şi Somalia, care au încercat să intre ilegal în ţară, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.

Marți dimineață, în jurul orei 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova-Veche, judeţul Caraş Severin, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcaţiune care a intrat în apele teritoriale româneşti.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut, pe malul românesc al Dunării, opt străini, două femei, trei bărbaţi şi trei minori.

Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sunt din Egipt şi Somalia, adulţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, iar minorii între 14 şi 17 ani.


Adulţii au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu o ambarcaţiune gonflabilă, cu intenția de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.