Parchetul European condus de Codruța Kovesi are nevoie de încă 50 de...

Parchetul European condus de Codruța Kovesi are nevoie de încă 50 de procurori

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi are bugetul diminuat cu 8 la sută, dar o nevoie stringentă de a angaja încă 50 de procurori, arată fosta șefă a DNA, într-un interviu acordat Risk & Compliance Journal, citat de Wall Street Journal.

Bugetul de venituri și cheltuieli pe 2021 al Parchetului European, condus de fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi, a fost diminuat cu 3,5 milioane de euro (aproape 8%) față de cel inițial.

„Aceasta este într-adevăr o provocare uriașă.


Trebuie să decidem dacă vrem să fim politicieni sau diplomați sau dacă vrem să fim procurori. (…) Există două viziuni. Una este viziunea diplomaților: să începem, să vedem, să o luăm treptat. Dar acest lucru este în conflict cu viziunea procurorilor. Pentru că vrem, cu toții, să facem o treabă bună și știm de ce avem nevoie pentru asta. Avem nevoie de un buget suficient pentru a avea resurse suficiente. Încă nu avem resurse suficiente. Avem nevoie de mai mulți angajați, de cel puțin încă 50 de persoane aici, în Luxemburg, pentru a putea avea mai mulți analiști de caz și anchetatori financiari și pentru a face față tuturor cazurilor pe care le vom primi”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Aceasta a afirmat că speră că pentru anul viitor va obține mai multe resurse și că se va lupta pentru asta.

„Am primit mai mulți bani, dar nu am primit aprobarea de a angaja mai mulți oameni. Deci, ce ar trebui să fac? Să cumpăr flori pentru birou? Nu, ar trebui să folosim banii într-un mod înțelept. Ar trebui să folosim banii pentru a angaja mai mulți oameni, deoarece trebuie să avem mai mulți oameni”, a mai spus Kovesi.

Parchetul European are deja peste 300 de cazuri înregistrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.