Partenerii de alianță îi întorc spatele primarului Fritz în problema Colterm. Ce...

Partenerii de alianță îi întorc spatele primarului Fritz în problema Colterm. Ce a declarat premierul la Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

Premierul Florin Cîțu s-a aflat joi la Timișoara, unde a vizitat noul terminal de sosiri curse externe de la Aeroportul Internațional „Traian Vuia”. Apoi, prim-ministrul a vizitat Universitatea Politehnica din Timișoara, în contextul sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea instituției de învățământ.

A treia oprire a fost la Consiliul Județean Timiș, unde a purtat discuții pe mai multe teme cu președintele Alin Nica, precum Capitala Culturală și investițiile prin PNRR.

Întrebat de redactorul PRESSALERT.ro dacă Guvernul va mai ajuta cu bani societatea de termoficare Colterm, premierul a răspuns că Primăria Timișoara este una dintre cele mai bine finanțate primării din România.


Potrivit premierului, municipalitatea a primit prin Anexa 703 suma de 28 de milioane de lei și primește lunar aproape 45 de milioane de lei.

Colterm are nevoie urgentă de bani pentru achiziționarea certificatelor verzi.

„Există mai multe justificări: acea cerere a venit prea târziu și aici eu m-aș întreba de ce. Pentru că aceste certificate verzi se cumpără din timp. Cererea a venit în momentul în care se emitea acea amendă. Eu vă spun că poate e un moment bun de reformă, să vedem cum s-au cheltuit banii în prima jumătate a anului, de ce nu s-au plătit certificatele verzi ș.a.m.d. Ar trebui să ne uităm și la acest lucru. În România, sunt unități administrativ-teritoriale precum Constanța, care și-a plătit certificatele verzi din proprii bani”, a declarat, joi, premierul României într-o conferință de presă susținută la CJT.

Potrivit lui Florin Cîțu, este aproape gata o ordonanță guvernamentală care va permite tuturor unităților administrativ-teritoriale să se împrumute pentru alte cheltuieli.

2 COMENTARII

    • Eu cred ca doar banatenii au o problema cu „miticii”. „miticii” ii ignora pe banateni, nu si bat capul absolut deloc. De ce banatenii nu i „halesc” pe mitici? in principal din cauza ca au fost mintiti de fiecare administratie locala ca banii lor merg la bucuresti si de aceea nu s ar face treaba aici.
      Dovada ca a fost o minciuna? pai cand „drraaagggnnniaa” in 2019 a lasat 100% impozitul pe venit la primarii dar le a pus sa si plateasca cheltuielile cu asistenta sociala, toti s au dat loviti, ca nu, ca ce, ca nu o sa mai aibe bani de investitii, ca faliment ca bla bla. Si uite asa s a demontat minciuna ca banii timisorenilor n ar ramane in timisoara. practic, „bucurestiul” dadea bani la timisoara!!!. timisorenii ar vrea ca tot ce castiga sa ramana in timisoara, dar sa le plateasca bugetul de stat ( adica alte zone din tara, inclusiv miticii)toate cheltuielile sociale!!!
      Ce fain ii sa votezi „emotional” si sa dai vina pe „aia rai din restul tarii, care nu muncesc si iau banii timisorenilor”, cand de fapt tu le iei banii! Doara timisorenii (ba chiar toti banatenii ) n-au nici o responsabilitate daca ceva merge rau, tot altii is de vina… De 4 ori voteaza numa asa , sa fie mai cu moț cu pnȚcd? tzaranesc la timisoara? apoi robu de 2 ori si amu Fritz? pe bune? timisoreni, treziti-va!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.