„Piscina animalelor”, într-o arie naturală protejată din vestul țării VIDEO

„Piscina animalelor”, într-o arie naturală protejată din vestul țării VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Specialiștii au instalat o cameră de monitorizare într-un loc în care animalele vin pentru a se bălăci. Ochiul de apă atrage urși și cerbi din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina.

Rezervația naturală este administrată de Romsilva, iar angajații companiei au decis să monteze o cameră de monitorizare în dreptul unui ochi de apă din mijlocul pădurii. Inițial, camera a surprins doi urși care au făcut baie, apoi în imagini au apărut și câțiva cerbi.

Filmările însoțite de explicații au fost postate pe Regia Nationala a Padurilor – Romsilva | Facebook.

„Săptămâna trecută v-am prezentat doi urși simpatici la o «piscină» dintr-o pădure a Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, astăzi vă prezentăm mai mulți cerbi care se bălăcesc în același loc.


Imaginile frumoase au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunai instalată de specialiștii Romsilva. Puteți observa în aceste imagini cum cerbilor le cresc coarnele la loc, după ce le-a «lepădat» la începutul primăverii. Coarnele cerbilor se vor dezvolta până la toamnă, până la boncănitul cerbilor, atunci când masculii se înfruntă între ei pentru supremația cârdurilor de ciute în sezonul împerecherii”, au explicat cei de la Romsilva.

Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri. Parcul este situat în vestul țării, în județul Hunedoara, în zona Munților Șureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.