Politehnica şi Fortuna şi-au unit forţele pentru detronarea Clujului la fotbal feminin....

Politehnica şi Fortuna şi-au unit forţele pentru detronarea Clujului la fotbal feminin. Mirel Albon coordonează noul proiectul

0
DISTRIBUIȚI
Mirel Albon, foto mijloc, alături de Viorel-Aurel Şerban (preş. Politehnica) şi Florin Drăgan (rector UPT) – stânga, şi Călin Paşca (preşedinte Fortuna), Raimond Rusu (prima Becicherec) şi Liviu Ivasuc (colaborator staff Albon), în dreapta. Foto: sspolitehnica.ro

Politehnica Timişoara şi Fortuna Becicherecu Mic au parafat o nouă colaborare. După cea cu junii alb-violeţi, care au evoluat în „C” pentru comuna timişeană, noul proiect e dedicat fotbalului feminin de mare performanţă. Noua „Poli”, la feminin, îşi va propune să detroneze în cât timp e posibil multipla campioană „U” Olimpia Cluj iar pentru acest scop a fost adus şi cel mai titrat antrenor din fotbalul feminin românesc – Mirel Albon, totodată fost selecţioner al „tricolorelor”.

Rectorul Florin Drăgan a fost primul care a anunţat că Fortuna din prima ligă va deveni din noul sezon, simplu, Politehnica Timişoara, prin această asociere cu UPT. ASU Poli are şi ea propria echipă în liga secundă şi care a terminat pe poziţia a 4-a campionatul. Fortuna a fost tot pe 4, dar în elită, iar echipa de primă ligă avea ambiţii mai mari şi noul obiectiv al viitoarelor alb-violete e chiar şi mai ambiţios – să ajungă în anii următori în Champions League. Ceea ce înseamnă şi detronarea Clujului, care domină Liga 1 de un deceniu.

“Preocupările sunt mai vechi şi, în momentul în care discuţiile au avansat, între domnul primar Raimond Rusu şi domnul rector Florin Drăgan, s-a ajuns într-adevăr la această formulă, protocol de colaborare, care urmăreşte două ţinte importante. Prima dintre ele este, într-adevăr, ca Politehnica, să-şi dezvolte şi această coordonată în mişcarea sportivă.


Să nu uităm că noi avem actualmente o echipă în Liga 2, clasată pe locul 4, şi în acest moment se continuă campionatul de junioare, unde avem echipă la categoria Under 17… A doua, Fortuna Becicherecu Mic a dovedit în toţi aceşti ani că este foarte aproape de a-şi realiza un vis şi anume de a deveni campioană naţională a României sau de a câştiga o Cupă. A lipsit ceva de fiecare dată şi sperăm ca prin această asociere, acele motive care au dus la nereuşite, să fie eliminate…”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii.

Cele două grupări vor colabora şi în ceea ce priveşte grupele de junioare. Mai mult, se doreşte înfiinţarea unei academii puternice pe Bega destinate fetelor.

Mirel Albon este un manager de succes în fotbalul feminin românesc şi a fost recent pe „lista scurtă” a celor de la Liverpool. „Vreau să spun că în momentul în care am fost contactat pentru a discuta despre acest proiect, am fost atras din prima clipă. La momentul respectiv aveam câteva discuţii cu echipe de afară, le-am sistat pe toate, pentru că mi se pare un lucru absolut deosebit ce se poate întâmpla aici. Timişoara este un oraş mai emancipat şi mai dezvoltat decât multe oraşe din România. Politehnica Timişoara este un brand deosebit… Puteţi fi convinşi că mă voi implica 100% şi îmi voi pune toate cunoştinţele la bătaie şi energia pe care o am. Sunt foarte motivat după şase luni de pauză, să muncesc din nou şi să dezvoltăm fotbalul feminin în Timişoara şi în România. Într-un timp, e foarte greu să spun cât de lung sau cât de scurt, aici la Timişoara se va cânta imnul pentru echipa campioană. Vrem să construim un club frumos, avem de partea noastră şi galeria, de asemenea vrem să construim şi o academie. Să oferim condiţii pentru toate fetele mici, din zonă şi apoi din ţară, care-şi doresc să facă fotbal într-un mediu organizat. Sunt facilităţi şi condiţii în Timişoara deosebite. Într-un timp scurt ne vom câştiga proprii noştri suporteri, pentru că vom juca un fotbal plăcut. Am venit aici să câştigăm trofee şi să reuşim într-un timp cât mai scurt posibil să organizăm meciuri de Champions League la fotbal feminin la Timişoara!”, a spus Mirel Albon, managerul general al noului proiect. Acesta îl va avea ca prim colaborator în staff pe Liviu Ivasuc, fostul antrenor al celor de la Bai Mare.

Fortuna Becicherecu Mic a anunţat aseară despărţirea de patru jucătoare importante, dar noul management promite întăriri şi un lot puternic. Politehnica în varianta sa feminină va beneficia de facilităţile UPT şi colaborarea cu Fortuna e extinsă şi la nivel de junioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.