Polițiștii de la Frontieră au descoperit nu mai puțin de 14 migranți...

Polițiștii de la Frontieră au descoperit nu mai puțin de 14 migranți înghesuiți în mașina condusă de un șofer din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Bărbatul intenționa să îi transporte pe străini de la frontiera cu Serbia până la Lugoj, însă a fost prins de agenții Poliției de Frontieră din zona Deta.

Vineri după-amiază, poliţiştii de frontieră au oprit pentru verificări, pe drumul E70, la intrarea în localitatea Jebel, un autoturism marca Dacia MCV înmatriculat în România, condus de un cetăţean român. În autoturism au fost observați, în calitate de pasageri, 14 cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini, precum şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt din Turcia şi din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, iar şoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 28 de ani, este din Timiş.


El a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei 14 migranți să ajungă în oraşul Lugoj.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru cetățeanul român, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de șofer, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au transmis, luni, reprezentanții Poliției de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.