Premierul Cîțu despre mersul anchetei asasinatului de la Arad: „Am discuții zilnice...

Premierul Cîțu despre mersul anchetei asasinatului de la Arad: „Am discuții zilnice cu ministrul de Interne despre acest caz”

0
DISTRIBUIȚI

După aproape două săptămâni de la atentatul de la Arad, în urma căruia omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis, autoritățile încă nu l-au găsit pe cel care a plasat bomba.

Întrebat, joi, la Timișoara, cât de sigură este România în aceste condiții, premierul Florin Cîțu a răspuns: „România este foarte sigură.


Vorbim de un caz și, în acest moment, cu siguranță se fac toate eforturile pentru a-i prinde pe cei care au făcut acest atentat”.

Prim-ministrul a mai precizat că se interesează zilnic despre evoluția cazului de la Arad.

„Vorbim despre un singur caz în România. Am discuții zilnice cu ministrul de Interne despre acest caz, mă ține la curent cu informații noi care apar în fiecare zi. Cum vor avea rezultatul final îl vor prezenta și îl las pe ei să îl prezinte. Dar, repet, România este o țară sigură și vorbim despre un singur caz. Sunt multe echipe implicate în a-I găsi pe cei care au făcut acest atentat”, a mai spus prim-ministrul României.

Referitor la momentul în care România ar putea avea un program și o legislație coerentă, astfel încât anchete la care se lucrează doi-trei să nu mai poată fi aruncate în aer de lucruri venite peste noapte, premierul a precizat că Guvernul mizează pe predictibilitate.

„Orice decizie pe care o luăm și atunci când modificăm legi au acest lucru în vizor: faptul că vrem să fie predictibil. Deci dacă luăm o decizie nu vrem să se revină asupra ei și să o modificăm. Cu siguranță, până la finalul anului vom avea aceste modificări și la Ministerul Justiției. Știți foarte bine, avem mai multe proiecte: MCV, Legea Justiției, acestea sunt proiecte la care lucrăm, pe toate le vom duce la final. Reforma statutului după zece ani este importantă și se face în toate sectoarele”, a precizat premierul Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.