Prim-ministrul, dispus să ofere mai multe resurse pentru problema migranților. Cîțu susține...

Prim-ministrul, dispus să ofere mai multe resurse pentru problema migranților. Cîțu susține însă că primarul Timișoarei nu i-a cerut acest lucru

0
DISTRIBUIȚI

Prezența a tot mai multor migranți în zona de vest a țării și în special la Timișoara stârnește preocupare în Germania, una dintre țările occidentale preferate de aceștia ca destinație finală.

Întrebat, joi, la Timișoara, ce face Guvernul pentru a ajuta Timișoara, care a devenit un pol de atracție pentru fenomenul migrației ilegale, premierul Florin Cîțu a răspuns că nu este vorba de a ajuta un oraș, ci de a asigura siguranța cetățenilor României și a celor care vin aici.

Deși încă din luna februarie primarul Dominic Fritz a cerut sprijin de la București în problema migranților care au ajuns să „invadeze” Timișoara, apoi s-a deplasat în Capitală punctual pe acest subiect, premierul liberal a susținut că primarul nu i-a cerut să aloce mai multe resurse.


Aceasta nu a fost prima săgeată trimisă joi către partenerul de alianță.

„Toate resursele sunt alocate. Vorbim aici de forțe de ordine ale Ministerului de Interne, Poliției de Frontieră. Sunt resurse alocate pentru azil aici. Dacă este nevoie, suntem gata să alocăm mai multe resurse, dar nu am avut din partea domnului primar (n.r. – Dominic Fritz) nicio cerere în această direcție, dar știu că se fac toate eforturile. Nu este vorba doar despre Timișoara. Este vorba despre imaginea României în lume, este vorba despre respectarea drepturilor cetățenilor români, siguranța cetățenilor români și a drepturilor celor care sunt în România”, a mai declarat prim-ministrul Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.