Primul dintre cele 21 de tramvaie noi ale Timișoarei ajunge în oraș...

Primul dintre cele 21 de tramvaie noi ale Timișoarei ajunge în oraș săptămâna viitoare

0
DISTRIBUIȚI

Transportul în comun din Timișoara se înnoiește. În oraș vor ajunge 21 de tramvaie ultramoderne produse de firma Bozankaya din Turcia. Finanțarea mijloacelor de transport provine din bani europeni accesați de fosta administrație. Fiecare tramvai costă 2,4 milioane euro, cu TVA inclus.

Noile tramvaie care vor circula în Timișoara au fost testate în laboratoare specializate din Germania, Cehia, Spania și Turcia, înainte de a ajunge la Timișoara pentru testele finale.

Livrarea a fost întârziată de pandemia de coronavirus, astfel că prima garnitură va sosi la Timișoara în cursul săptămânii viitoare.

Conform „fișei tehnice”, noile tramvaie au o lungime de 29,95 metri, 2,40 metri lățime și pot transporta un număr maxim de 200 de călători.


În cazul unei pene de curent sau avarii la rețea, autonomia tramvaiului, asigurată de baterie, este de 63 de kilometri.

Alte facilități sunt: instalații de aer condiționat, încălzire ambientală prin convecție, încălzire în scaune prin conducție termică, sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate, sisteme de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, sisteme de monitorizare în trafic și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule a STPT și dotări specifice pentru a se răspunde nevoilor speciale ale persoanelor cu dizabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.