Primul tramvai nou sosit la Timișoara, în ultimii 50 de ani, așteptat...

Primul tramvai nou sosit la Timișoara, în ultimii 50 de ani, așteptat cu alai de oficialități și funcționare pe tocuri

0
DISTRIBUIȚI

Primul tramvai nou care va circula, în Timișoara, după 50 de ani, a sosit azi noapte, aproape de miezul nopții, fiind adus pe un trailer în zona Catedralei Mitropolitane, aproape de miezul nopții. Bateriile electrice îi permit o autonomie de 63 de kilometri și are o lungime de 30 de metri. Produs de firma turcească Bozankaya, tramvaiul a fost așteptat de un alai de oficialități.


Primii sosiți la fața locului au fost angajați ai Biroului Transporturi, în frunte cu Sanda Greblă, care  a fost eclipsată de câteva colege îmbrăcate ca de petrecere – cu rochii și pe tocuri. Nu au lipsit primarul Dominic Fritz, viceprimarii Cosmin Tabără și Ruben Lațcău și nici Culiță Chiș, cel care a coordonat proiectul de achiziționare a celor 21 de tramvaie care vor ajunge la Timișoara, la finalul proiectului. NU au lipsit nici timișorenii curioși care s-au oprit să vadă ”minunea”.

”E un proiect care a început în urmă cu patru ani, cu o echipă mare din cadrul primăriei, care a lucrat cu dedicaţie la acest proiect. Vreau să mulţumesc întregii echipe, mai ales Direcţiei Tehnice. Au fost multe provocări, provocări care încă nu s-au terminat”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Directorul STPT, Nicu Bitea, a susținut că noul tramvai ”va aduce multă bucurie în sufletele timișorenilor”.

După declarațiile date presei, tehnicienii turci au început manevrele de punere pe șine a tramvaiului, operațiune care a durat mai bine de două ore. Urmează ca tramvaiul să fie testat de AFER și după omologarea acestuia, care ar putea dura aproximativ o lună, primul tramvai turcesc va putea fi folosit pe linia 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.