Proiect în premieră națională la Spitalul Județean din Timișoara

Proiect în premieră națională la Spitalul Județean din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Managerul celei mai mari unități sanitare din vestul țării anunță că a primit acordul de principiu din partea președintelui Consiliului Județean Timiș pentru finanțarea unui proiect în premieră în România, dedicat siguranței și confortului pacienților Spitalului Județean și ai celorlalte unități sanitare din județ.

Directorul Spitalului Județean, Raul Pătrașcu, a explicat că este vorba despre un sistem fizic și digital care va permite transferul instantaneu și securizat al investigațiilor radiologice ale pacienților indiferent de unitatea sanitară la care vor merge.

Potrivit lui Pătrașcu, un astfel de sistem ar putea intra în dotarea Spitalului Județean Timișoara începând cu sfârșitul lunii iulie și ar putea conecta spitalele din Timișoara și apoi cele din județul Timiș, în premieră națională.

Astfel, pacienții care sunt investigați într-un spital și vor avea nevoie pe viitor de consult de specialitate în altă unitate sanitară, nu vor mai trebui nici să repete analizele nici să care după ei radiografii sau acte sau CD-uri cu investigații tip CT sau RMN.

Medicul curant din unitățile partenere va putea accesa direct, securizat și instantaneu aceste investigații pentru a putea lua cele mai bune decizii pentru pacient.

„Iar veștile bune nu se termină aici, începem lucrări importante și parteneriate internaționale de prestigiu.


Mai multe detalii în curând”, a transmis Raul Pătrașcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.