Ripensia continuă să trimită jucători în Liga I

Ripensia continuă să trimită jucători în Liga I

0
DISTRIBUIȚI
Tudor Călin (dreapta) Foto: uta-arad.ro

De la Ripensia Timişoara s-a plecat în ultimii ani la echipe din Liga I. Destinaţia cea mai accesată în ultima vreme e UTA, acolo unde a fost împrumutat Tudor Călin, în mod inedit, pentru două sezoane.

Călin (20 ani) a marcat trei goluri în 24 de partide pentru „Ripi” în sezonul trecut al Ligii 2.


El mai are 20 de apariţii şi încă un gol marcat în sezonul precedent (2019-20) şi a purtat recent şi banderola de căpitan la roş-galbeni.

„Mă bucur că am ajuns exact unde mi-am dorit, de mic mi-am dorit să ajung la o echipă mare din România, o echipă de tradiție, cu titluri și Cupe în palmares, să joc pe o arenă nouă și cu suporteri fanatici, alături de echipă la bine și la greu”, a spus Tudor Călin pentru site-ul oficial al UTA-ei.

Călin va fi împrumutat la arădeni, în mod curios, pe doi ani, o formă mai puţin întâlnită în fotbalul românesc şi nu numai. Jucătorul se încadrează în regula U21 impusă în Liga I. Interesant e că la UTA au mai ajuns destui jucători de la Ripensia în ultima vreme. E cazul portarilor Horaţiu Moldovan şi Haralambie Mociu, dar şi al lui Albert Voinea. Timişorenii l-au dat elitei şi pe Andrei Dumiter (Sepsi), care recent a refuzat un transfer la FCSB.

Conform liga2.ro şi tânărul portar Ştefan Dobre, tot în vârstă de 20 de ani, va fi împrumutat pentru doi ani tot în elită, la Academica Clinceni, şi el fiind de asemenea o soluţie „sub vârstă”. Dobre era portarul titular şi adunase 22 de prezenţe în ediţia trecută, totalizând 45 de meciuri în trei sezoane la „Ripi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.