Se caută idei pentru o instalație arhitecturală temporară în Piața 700 din...

Se caută idei pentru o instalație arhitecturală temporară în Piața 700 din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Ordinul Arhitecților din România – Filiala Timiș propune un concurs de idei pentru Piața 700, la care pot participa persoane din România, Serbia și Ungaria.

Scopul concursului este selectarea unei soluții pentru o instalație arhitecturală temporară care să anime și să ajute la regenerarea Pieței 700, potențând valențele de spațiu public. Astfel, se dorește modificarea percepției asupra Pieței 700 „printr-o intervenție care să permită o interacțiune pozitivă a utilizatorilor cu spațiul”. Concursul a fost lansat în 25 iunie, iar data limită de predare a proiectelor este 1 august 2021, ora 16:00.

„Contrar poziției sale în oraș și a proximității față de centrul Timișoarei, starea curentă a pieței, atât fizică, dar și la nivel de percepție este una de anonimitate. Complexitatea spațială, încărcarea istorică, structura de comerț creată – permit și promit mult mai mult decât atât. Numărul de oameni care o străbat zilnic cer mai mult.


Este nevoie doar de un exercițiu de imaginație pentru a conștientiza potențialul Pieței 700 ca «loc de întâlnire», ca spațiu public viu – cu semnificație pentru comunitate și oraș”, au transmis reprezentanții Ordinului Arhitecților Timiș – Filiala Timiș.

Bugetul maxim pentru implementarea proiectului desemnat câștigător este de 30.000 euro. Acesta include toate costurile de producție, inclusiv montaj.

Se vor acorda trei premii, după cum urmează: premiul I în valoare de 5.000 euro, acordat proiectului câștigător, și două mențiuni în valoare de 500 de euro fiecare.

Se vor lua în considerare următoarele criterii: coerența și forța conceptului propus, creativitatea și expresivitatea designului și a modului de utilizare generat, congruența cu tema concursului, capacitatea de acomodare a cerințelor temei, fezabilitatea constructivă a conceptului, raționalitatea și justificarea bugetului pentru execuție și montaj.

Întreaga documentație de concurs poate fi consultată aici.

Apelul de idei „Privește orașul” este organizat de Ordinul Arhitecților Timiș – Filiala Timiș în colaborare cu Asociația Timișoara 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.