Solista și compozitoarea de jazz Elena Mîndru a lansat o nouă melodie,...

Solista și compozitoarea de jazz Elena Mîndru a lansat o nouă melodie, care anunță materialul discografic numit „Hope”

0
DISTRIBUIȚI

Vocalista și compozitoarea de jazz Elena Mîndru a lansat cel de-al doilea single din albumul „Hope”, material discografic care va ajunge în mâinile fanilor la sfârșitul lunii august, piesa numită „Run Away“.

Single-ul și videoclipul Run Away tratează tema fragilității umane, nevoia de celălalt și iubirea ca miză majoră a existenței noastre. Muzica este folosită ca limbajul universal care celebrează emoția umanității și creează legături vitale între ființe. Sound-ul elaborat al piesei, în care intervențiile creative ale viorii lui Adam Bałdych adaugă nuanțări subtile, este rafinat susținut de trioul de muzicieni finlandezi Tuomas J. Turunen – la pian, Oskari Siirtola – la contrabas și Anssi Tirkkonen – la tobe. Videoclipul asociat completează emoția piesei, adăugându-i frumusețea rafinată a unor imagini ce amintesc de picturile art deco.

Run Away este al doilea single care anticipează apariția albumului Hope și pune în lumină originalitatea abordării prin tematica atipică pentru jazz: eco-criza globală și angajarea de a transmite prin muzică mesajul că trebuie să ne unim forțele și speranțele în încercarea de a ne salva lumea în care trăim. Sunt teme regăsite atât în single-ul „Run Away”, cât și în celelalte piese de pe album, care vorbesc despre perspectivele umanității într-un viitor cu o ecologie în schimbare, cu provocări aduse de globalizare – de la migrație, la împuținarea mijloacelor de subzistență și la impactul ciberneticii și al inteligenței artificiale.


„Hope” va fi al cincilea disc al artistei de jazz Elena Mîndru, în care ea deține dublul rol de protagonist și lider de trupă. Albumul integral va fi lansat pe data de 27 august.

Elena Mîndru este una dintre cele mai titrate și premiate voci din generația română de tineri muzicieni de jazz. Plecată de pe băncile Academiei de Muzică din Cluj, ea trăiește și profesează în Finlanda și este actualmente doctorandă în cadrul Departamentului de Jazz al Sibelius Academy din Helsinki, pe tema spectrografiei și esteticii sunetului vocii de jazz. În plus, urmează un MBA în management cultural la Kajaani University of Applied Sciences.

Elena a câștigat numeroase premii, inclusiv foarte prestigiosul Montreux Jazz Voice Competition. A lansat până în prezent 4 albume: Romanian Christmas Stories (2012), Evening in Romania (2014), Quartphonic (2016), Folkloric Moods (2019). De-a lungul ultimilor ani, solista a concertat de mai multe ori în Timișoara și în cadrul festivalului internațional de jazz de la Gărâna, iar la casa ei de discuri numită EM Records au apărut albumele trupelor timișorene JazzyBIT și Bega Blues Band.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.