Sorin Grindeanu despre situația Colterm: „De amendă e responsabilă în primul rând...

Sorin Grindeanu despre situația Colterm: „De amendă e responsabilă în primul rând actuala administrație”

0
DISTRIBUIȚI

Fost prim-ministru și fost președinte al Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu a vorbit astăzi, scurt, în conferința de presă a PSD Timiș, și despre situația societății de termoficare din capitala județului. Vă reamintim că, recent, Colterm a fost sancționată cu peste 100 de milioane de lei, sumă care se adaugă peste mai vechile datorii ale companiei.

„Au fost colegi de-ai mei, și cred că Mihai Ritivoiu a fost primul care a semnalat bomba cu ceas de la Colterm. Situația de la Colterm nu e una simplă, acea amendă de 21 de milioane de euro venită peste toate datoriile pe care compania le are nu face decât să îngreuneze și mai mult situația.


Iar de acea amendă e responsabilă în primul rând actuala administrație. Pasatul vinei nu prea-și are sensul de această dată”, a spus Sorin Grindeanu.

Fostul prim-ministru consideră că disputele politice între cei care ar trebui să fie aliați, Alin Nica și Dominic Fritz, nu fac decât să agraveze situația. „De fiecare dată când am fost noi la guvernare, și se poate verifica, guvernele PSD au plătit sumele necesare să se poată plăti aceste certificate verzi. Am văzut și ce-a spus Cîțu săptămâna trecută, cum că Timișoara se poate descurca și fără acele sume de bani. Aceste experimente nu-și au rostul. Eu aș vrea și mi-aș dori, ca timișorean, ca cei care au fost aleși democratic, fie că vorbim de președintele CJ, fie că vorbim de primar, să-și intre în rolul de adminsitratori ai județului, respectiv Timișoarei. Ping-pongul acesta între ei doi nu face bine în primul rând bănățenilor. Ăsta e apelul meu. Noi vom sprijini orice inițiativă care vine în favoarea Timișului și a Timișoarei, pentru că aici nu e loc de culoare politică, e vorba de toți timișorenii care s-ar putea găsi în câteva luni într-o situație dificilă, fără apă caldă și căldură”, a mai spus Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.