Statistici triste, de Ziua împotriva Violenței asupra Copilului. Câți minori din Timiș...

Statistici triste, de Ziua împotriva Violenței asupra Copilului. Câți minori din Timiș au sunat la Telefonul Copilului în ultimul an

0
DISTRIBUIȚI

În cadrul campaniei „Bătaia NU e ruptă din rai”, inițiată în anul 2005 de organizația „Salvați copiii”, s-a înaintat parlamentului un proiect de lege în care se propunea ca ziua de 5 iunie să devină Ziua împotriva Violenței asupra Copilului în România, proiect care a fost votat de ambele camere ale legislativului, legea fiind promulgată la sfârșitul anului 2006.

Violența asupra copilului sub diferite forme, precum violența fizică, neglijența, diferite forme de abuz și exploatare, este frecventă, în județul Timiș înregistrându-se o creștere a numărului cazurilor de violență domestică în cursul anului trecut, în condițiile speciale impuse de pandemie.


La Telefonul Copilului au fost primite 1.269 de sesizări de abuz și neglijare, din care 1.018 au fost confirmate, reprezentând cel mai mare număr de cazuri din 2015 până în prezent. Cele mai multe dintre acestea, 916 la număr, au fost de neglijare, iar pentru 99 de copii, cea mai bună soluție a fost insituirea plasamentului în regim de urgență la o altă familie sau la un asistent maternal.

Tendința crescătoare se menține și în acest an, până la sfârșitul lunii trecute fiind înregistrate 305 sesizări, dintre care 226 au fost confirmate, în 200 de cazuri fiind vorba de neglijarea copiilor.

La DGASPC funcționează serviciul specializat „Telefonul Copilului  983”, cu program non-stop și cu echipă de deplasare în orice moment, precum și compartimente de prevenție și un birou dec consiliere pentru copii și părinți, căci în cele mai multe cazuri, agresorii au fost, la rândul lor, victimele unor agresiuni, și în asemenea situații e necesară consilierea psihologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.