Studenții Facultății de Muzică din Timișoara dau startul unei serii de...

Studenții Facultății de Muzică din Timișoara dau startul unei serii de evenimente culturale la Cenad

0
DISTRIBUIȚI

Duminică, 13 iunie, de la ora 16, în Biserica Catolică din Cenad va avea loc un recital de cameră susținut de studenții Facultății de Muzică din Timișoara, în cadrul unei serii de evenimente care își propune să revitalizeze evenimentele culturale din această zonă. Evenimentul își dorește a fi începutul unor manifestări cu caracter permanent în colaborare cu Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest Timișoara.

Concertul va fi susținut de Iulia-Simona Mehedinți – vioară (clasa c.d.a. dr. Alexandru Tomescu), Damaris Prisăcariu – vioară, Anamaria Joldea – vioară, Eunice Bahnaru – vioară, Evelina Mehedinți – vioară si Cvartetul de coarde Rubato – clasa conf.


univ. dr. Cristina Mălăncioiu (Iulia-Simona Mehedinți – vioară, Evelina Mehedinți – vioară, Theodora Groșanu – violă, Ștefan- Daniel Mehedinți – violoncel).

„Apariția acestui eveniment, de fapt începutul acestor căutări culturale nu sunt altceva decât parte a unor viitoare proiecte care se vor dezvoltă în acest minunat loc numit Cenad. Trecutul acestuia te face să meditezi asupra unor manifestări care cu timpul s-au pierdut. Nu vorbim aici despre latura ludică a cântului și jocului popular, ci despre o alta mai profundă, mai academică. E despre complexitatea și evoluția fenomenelor muzicale. Concertul face parte dintr-o posibilă serie care să fie dedicată Sfântului Gerard, cel care acum 991 de ani devine primul episcop al episcopiei de Cenad, pe lângă care va funcționa o școală teologică unde se va studia și muzică. De aici și dorința de a readuce muzica clasică și numai în actualitatea cotidiană a cenăzenilor și a celor care doresc să vină alături de noi, dar și legătura cu Facultatea de Muzică și Teatru. La baza acestui demers stau nenumăratele discuții avute cu lect.univ.dr. Almasi Gabriel despre resuscitarea culturală a acestei comunități. De aici ideea de a implica facultatea de Muzică și Teatru. Idee care a luat contur prin implicarea conf.univ.dr. Cristina Mălăncioiu și a stundenșilor dumneaei. Studenți care vor fi protagoniștii eventului de duminică. Pe viitor ne vom apropia pe cât posibil și de alte genuri muzicale“, a spus Petrea Lucian, din partea organizatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.