Timișorenii de la Quo Vadis susțin un concert special în cadrul Tușnad...

Timișorenii de la Quo Vadis susțin un concert special în cadrul Tușnad Gastro Blues Festival

0
DISTRIBUIȚI
Farkas Lszlo, solistul trupei Quo Vadis. Foto: Tribul Artistic

Formația timișoreană Quo Vadis va susține un concert special la sfârșitul acestei săptămâni în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului Tușnad Gastro Blues Fest, care va avea loc la Băile Tușnad.

„Ne bucurăm, că vom reveni pe scenă cu Quo Vadis, în cadrul celei de a doua ediții al festivalului Tușnad Gastro Blues! Vom cânta în formulă de trio, revenind la soundul din anii ’90, precum au și fost compuse majoritatea pieselor noastre. Teodor Pop nu a putut veni din cauza faptului că data de desfășurare a evenimentului a fost decalată din mai în iunie. El este în continuare în trupa noastră!. Vom cânta 5 compoziții proprii, dintre care 2 au adaptate text în limba maghiară, și 6 preluări, având pregătite 2 surprize, piese al trupei maghiare de Jazz-rock din anii’ 70,Syrius. Recitalul nostru va fi sâmbătă, 19 iunie de la ora 20”, ne-a declararat Farkas László, din partea trupei. Alături de el pe scenă vor mai fi prezenți Kiss Attila- chitariă bas, voce și Borbély Szilárd-tobe, percuție.

Quo Vadis este una din numeroasele formaţii care au pus oraşul Timișoara pe harta muzicii româneşti. Trupa a luat naștere în 1991 și a avut parte de aprecieri numeroase.


După primul „split“ LP, în 1997 Quo Vadis a editat albumul „Connect with me“, materialul fiind înregistrat la casa de discuri Voxstar Studio B. Discul a cuprins nouă piese şi a avut texte realizate de Cosmin Ţiglar, Mirela Iacob, Zoltan Turi şi membrii formaţiei. În 2004, Gáspár Zsolt a plecat din România şi în locul lui au venit chitaristul Czifrák István şi solistul Nagy Bogdan, trupa reuşind mai apoi să susţină concerte în Franţa, Serbia şi Ungaria. În 2016, odată cu manifestările incluse în Zilele Culturii Maghiare, trupa Quo Vadis a susţinut un concert de comeback în formula Farkas László (chitară, voce, muzicuţă), Borbély Szilárd (tobe, percuție), Kiss Attila (chitară bas, voce) şi Teodor Pop (claviaturi).

Recent, organizatorii festivalului Tușnad Gastro Blues au anunțat și o schimbare de ultim moment. Ca urmare a restricțiilor de călătorie din Marea Britanie, Marcus Bonfanti și Mud Morganfield sunt nevoiți să anuleze recitalurile din cadrul evenimentului, iar prin urmare, seara de sâmbăta, 19 iunie, va fi închisă de către Dave Fields Band (USA). Duminică, artiștii romani și străini participanți se vor reuni sub titulatura „International Pandemic Blues Session – Tribute to Muddy Waters” . În cadrul festivalului Tușnad Gastro Blues vor mai cânta și Wattzy, Baicea Blues Band, Grunting Pigs (Ungaria) feat. A. G Weinerger, Bluescore, Blue Monday Ministers, Foxy Lady Band (Ro) feat. Giles Robson (UK), Axis, The Gamblers (Serbia) și Oxigen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.