Un campion național de raliuri a murit după ce mașina i-a fost...

Un campion național de raliuri a murit după ce mașina i-a fost luată de viitură, în zona Slănic Moldova

0
DISTRIBUIȚI

O mașină de concurs de off road a fost luată de viitură în zona Slănic Moldova, sâmbătă, iar pilotul a fost găsit decedat. Mai multe echipaje de urgență din Bacău și Covasna au intervenit pentru a salva participanții la concursul care nu a fost oprit de organizatori, în ciuda avertizărilor meteorologice.

Potrivit ISU Bacău, problemele sunt între localitățile Brețcu (jud. Covasna) și Poiana Sărată (jud. Bacău).

„Se pare că un autoturism participant la competiția de off road s-a răsturnat în râul Oituz. În zona din care s-au făcut apelul pe 112 a ajuns echipajul SMURD Covasna, însă nu poate înainta din cauza drumului forestier greu accesibil”, au anunțat reprezentanții ISU Bacău.

Mai multe echipaje din cadrul ISU Bacău sunt pe drum spre locul incidentului și au fost chemați în sprijin și pompieri din cadrul ISU Covasna.

Reprezentanții Prefecturii Bacău au spus că a fost recuperat în viață copilotul, însă pilotul a fost găsit decedat.

Hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Bacău.

Pilotul decedat, fost campion național

Federația Română de Automobilism a transmis, sâmbătă, că pilotul decedat în timpul etapei naționale de off road de la Slănic Moldova era campionul national Adrian Cernea.

„Cu durere în suflet anunțăm faptul că pilotul de off road, fost campion național, Adrian Cernea, a decedat astăzi (sâmbătă – n.r.), în timpul unei etape naționale de off road, care are loc la Slănic Moldova.


Echipajul format din Adrian Cernea și copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinși de o viitură”, anunțșă Federația Română de Automobilism.

Potrivit Federației, mașina în care se aflau Adrian Cernea și Alex Tache a fost luată de ape.

Alex Tache a fost salvat în ultima clipă, însă Adrian Cernea a rămas blocat în mașina luată de ape, conform membrilor Comisiei Naționale de Off Road, prezenți la Slănic Moldova.

„Concursul a fost întrerupt imediat și în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la fața locului, cât și cu echipaje ISU. Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos”, mai arată reprezentanții Federației Române de Automibilism.

Biroul Executiv al Federației Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgență și a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanțe s-a produs tragedia.

Președintele FRAS, Norris Măgeanu, și vicepreședintele Cătălin Nicolescu, șef al Comisiei de Securitate, sunt în drum spre Slănic Moldova.

Polițiștii din Bacău au fost sesizați prin 112, de către un tânăr de 30 de ani, din București, despre faptul că, un bărbat de 40 de ani, din București, a fost luat de apele unui pârâu, afluent al râului Oituz, în pădurea de pe raza comunei Poiana-Sărată.

„Din primele verificări, s-a stabilit că, un echipaj aflat într-un autovehicul care participa la un concurs de offroad de pe raza Stațiunii Slănic-Moldova și se deplasa pe traseul dintre Slănic către Brețcu, județul Covasna a fost luat de ape, în momentul traversării pârâului. Tânărul de 30 de ani a reușit să traverseze pârâul pe malul opus, iar autovehiculul în care era bărbatul de 40 de ani, a fost luat de ape”, potrivit Poliției Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.