Un nou pas pentru realizarea podului și drumului de la Solventul

Un nou pas pentru realizarea podului și drumului de la Solventul

1
DISTRIBUIȚI

Proiectul podului și drumului de la Solventul merge înainte. Viceprimarul Ruben Lațcău a anunțat că primăria este în faza de evaluare a ofertelor depuse pentru licitația pentru studiul de fezabilitate (SF) și proiectul tehnic (PT).

„Avem trei oferte, iar în următoarele săptămâni va fi desemnat câștigătorul, acesta având 180 de zile pentru elaborare. La această licitație am vrut să facem din calitate elementul cel mai important, din acest motiv strategia de achiziție a fost în așa fel făcută încât 60% din evaluare este bazată pe oferta tehnică.


În același timp am avut nenumărate discuții și întâlniri cu investitorul și cu Agenția de Mediu pentru a găsi soluții pentru un aviz de mediu care să pună bazele decontaminării acestui sit industrial”, a transmis edilul.

Potrivit lui Ruben Lațcău, platforma Solventul a schimbat mai mulți proprietari în ultimele decade. În 2008 a fost emis un aviz de mediu și un acord de dezafectare care nu a fost dus la îndeplinire. Cei ce au fost angajați să decontamineze situl s-au mulțumit să distrugă clădirile și să fure fierul vechi. Investitorul nou trebuie să înceapă cât mai repede investigațiile în detaliu pentru a stabili toate sarcinile de mediu finale și suntem în discuții pentru a clarifica toți pașii necesari.

„Am început să sistematizăm și să prioritizăm marile proiecte de infrastructură și sper ca la anul să avem acest pod în execuție. Cu o planificare atentă și gândită o să evităm situații triste precum cele de la Drumul Boilor sau Alexandrescu. Problema poluării și a traficului nu o vom rezolva prin lărgiri sau „fluidizări”, indiferent câte facem și în câți ani. E nevoie de centură și e nevoie ca inelele de trafic să fie deschise. Periurbanul din jurul Timișoarei are nevoie de inelul 4 pentru a evita centrul și cartierele rezidențiale”, a mai precizat viceprimarul.

1 COMENTARIU

  1. Oameni buni, lasati avioanele, terminati Lidia si Sudului ca i-ati terminati psihic pe oamenii de acolo. Terminati astea doua si va puteti apuca de ce vreti voi dar faceti macar ce aveti inceput.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.