„Vestigii” ale rock-ului românesc, expuse într-un muzeu din capitala Ungariei

„Vestigii” ale rock-ului românesc, expuse într-un muzeu din capitala Ungariei

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1367791006">

O inedită expoziție numită „Magyarock a határon túl“ care cuprinde o serie de „vestigii” și din muzica rock românească poate fi vizitată în capitala Ungariei, Budapesta. Vernisajul expoziției care poate fi vizionată la „Magyar Rockhírességek Csarnoka“ a avut loc la începutul acestei luni, aceasta putând fi vizitată gratuit în fiecare sâmbătă și duminică între orele 14 și 18 până la sfârșitul lunii iulie. Unul dintre cei care au contribuit la deschiderea acestei expoziții care se concentrează pe muzica realizată de reprezentanții minorității maghiare din țările învecinate cu o serie de exponate este timișoreanul Tiberiu Gajdo.

„Am fost cooptat de organizatorii muzeului să contribui și eu la această acțiune. Ideea lor este să prezinte muzicienii de origine maghiară de peste hotare. Deja la prima întâlnire, Andras Laszlo a fost surprins si impresionat de cantitatea de viniluri si afișe și literatură pe care eu o dețin. Le-am împrumutat tot ce am putut. Se găsesc acolo cartea lui Bela Kamocsa… toate albumele celor de la formația Metropol și multe altele. Și Timișoara e bine reprezentată. Am expus cele patru afișe de la festivalurile TimRock la care am participat și alte afișe de la alte festivaluri. Evident, sunt expuse și lucruri din trupa mea de suflet, Cargo, inclusiv afișul făcut pentru turneul francez. Mă bucur foarte mult pentru această reprezentare a Timișoarei în această expoziție și pe această cale am adus un omagiu și lui Adi Bărar, care ne-a părăsit în luna martie a acestui an. Mai sunt prezenți și formația Garaboncias și multe alte vestigii interesante.Mă simt foarte onorat că am putut să colaborez pentru această expoziție“, ne-a declarat Tibor Gajdo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.